02 dec. In aceasta zi s-au intamplat urmatoarele

475 – Imparatul roman Julius Nepos se teme de probleme respiratorii si pleaca pe coasta Dalmatiei in concediu de odihna. Veste proasta pentru generalul roman Flavius Orestes, venit special la Ravenna (noua capitala a Imperiului de Apus) sa-i scoata amigdalele cu vreo cateva cohorte de mercenari. Orestes ramane sef de trib in Italia si raspunde amenintarilor fostului suveran cu invitatii prietenoase intr-un oras actualmente croat. Cel putin asa au inteles istoricii. Ramane, totusi, o dilema: de ce asociaza Orestes mereu orasul cu satelitul?

1349 – O mica ciuma neagra isi face drum prin Mainz, destul cat sa panicheze intreg orasul. Nemtii pun napasta in spinarea evreilor, omoara repede vreo 6.000 dintre ei (ma, la voi e boala veche, nu gluma!), alunga ce mai ramane si apoi incep sa-i injure: uite ba, ai dracu’; ei pleaca bine-mersi pe Lumea Ailalta si noi ramanem aici de prosti sa suferim de ciuma!

1982 – Prima editie Gay Games are loc in San Francisco. Apar primii campioni locali la apucarea ciocanului, saritura in prajina si patinaj pe vaselina. Primul supozitor de aur decernat vreodata.

1991 – Niet zaits, niet pagadi: Mihail Gorbaciov lasa balta functia de secretar general, partidul comunist si pe sovietici in general. Urmeaza o perioada de profunde schimbari democratice, un drum initiatic la capatul caruia Rusia dovedeste lumii ca a ramas aceeasi natie de marlani pe care-o stim dintotdeauna. Sa vina chinezii sa ma bat cu ei! Stiu ca mi-o fur, dar macar asa trec pe la rusi de 2 ori

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.