Criza

05 Iun Ascensiunea crizei financiare

Avem o Criza. Financiara. Mondiala. Nasoala. Si Sexy, ca ameninta sa te lase in curul gol daca nu esti atent. Intrebarea e: ce faci?

Pasul I (inca n-a venit criza)

Simti ca pluteste ceva prin aer. Inca nu stii ce anume, dar sigur nu miroase a bine. Sa fie criza? Sa fie o furtuna de nisip? Sa fie noul parfum de marca al gagicii? (crede-ma pe cuvant, Bucci nu e parfum de firma. Mai ales cand miroase exact cum suna). Sa fie sosetele tale de luna trecuta? (nu, alea nu-s. Au fugit saracele singure de vreo saptamana, ca nu mai suportau mirosul din casa. Sau le-ai aruncat tu, ofticat ca-ti mestecau din covor).

Pasul II (a inceput criza)

Te-ai lamurit pana la urma, e criza. Ma rog, acum e doar o boare de criza, care doar bate racoros prin portofel in loc sa fluiere a pustiu. Acceptabil. Oricum, e bine sa-ti iei masuri de precautie. Traim in capitalism salbatic de haita, devii si tu salbatic si te-apuci de voodoo. Faci incantatii. Invoci spirite ancestrale matriarhale, adaugi un ritual puternic de fertilitate, promiti jertfe si zici cu sete: futuvamumacurcumortiisiranitiivostridavasluamiatiimpingevas.

Formula poate parea complicata in prima faza. Daca ai probleme, te ajut eu. Serios. Enerveaza-ma tu o data (nu e greu) si o s-o auzi si in forme mai complexe, unde planul teluric se combina maiestuos cu arborele genealogic, de la prima radacina si pana la ultima frunza, plus ceva variante noi de fertilizare, ca am imaginatie bogata si pareri foarte ferme. Ofer bonus si o excursie in planul celest, condimentata cu multe stele verzi si o aurora boreala tatuata punctiform pumniform.

Pasul III (criza la apogeu)

Realizezi brusc ca steagul Romaniei are mai nou patru colori, ultima fiind maro imprastiat. Toate ziarele publica titluri mari cu A venit Armageddonul Financiar! Its Farmageddon! (ma, astia de unde mai au bani sa tipareasca?). Esti cuprins de panica, fugi sa te-ascunzi in codru. Prea tarziu, codrul a fugit inaintea ta.

Te-ascunzi in palmierul ala cretin din Piata Universitatii, imbracat in carpeta stil Rapirea din Serai. Pai cine naiba isi permite blana de leopard a la Flintstone pe vremea asta? Vine o echipa Pro TV sa te dea jos se filmeaza La Bloc, sezonul de criza. Personajele locuiesc pe frunze, iar cabinetul de psihologie (parca era unul) e la capatul funiei care spanzura din pom. Coada mare la intrarea in cabinet.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.