Capatana de usturoi, “vedeta” graterelor vara aceasta!

10 iun. Capatana de usturoi, “vedeta” graterelor vara aceasta!

Usturoiul fript este vedeta gratarelor vara aceasta. Il puteti pune pe o friptură, amesteca intr-un sos sau combina cu un fel de salată de legume la grătar, ceea ce ii va pune gustul in valoare. Dar, în lunile de vară, prajirea transformă bucătăria într-un loc greu de suportat din cauza temperaturilor ce pot ajunge si la 50 de grade Celsius. Vestea minunată este ca iubitorii de usturoi se pot delecta cu acesta intr-un mod pe cat de usor, pe atat de gustos.

Când se gateste la căldură indirectă, usturoiul se rotește la fel ca în cuptor, fără a vă încălzi casa și a creste temperaturile de la interior. De asemenea, necesită atât de puțină atenție! Il puteți arunca pur și simplu pe gratar, împreună cu orice alte legume sau carne. Pregatirea usturoiului la grătar este aceeasi ca in cazul pregatirii pentru usturoiul prăjit: tăiați aproximativ un sfert de centimetru deasupra capatanii de usturoi, se incalzeste puțin ulei de măsline si se introduce capatana de usturoi, apoi împachetați tot în folie de aluminiu. Odată ce bulbul este lubrifiat și învelit, puneți-l pe grătar, unde se va obține o căldură indirectă și lăsați-o să stea pe jos timp de cel puțin o jumătate de oră, până când este moale și maroniu auriu. Puteti servi ca atare, cu paine, sau alaturi de alte preparate usoare!

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.