Care era contextul economic acum 20 de ani

09 oct. Care era contextul economic acum 20 de ani?

In urma cu mai bine de 20 de ani, daca se intampla ceva, datoriile parintilor nu erau privite cu atata tragedie. Si atunci existau datorii mari, insa importanta lor era diminuata de importanta lucrurilor care nu se puteau cumpara.

S-ar putea sa nu va puteti pune chiria, de exemplu, pe un card de credit daca se intampla ceva. De aceea este important sa aveti intai (si daca chiria dvs. este mai mare de 1.000 de dolari pe luna, apoi sa puneti cel putin o luna distanta). Dar, atata timp cat aveti o baza solida de aproximativ 1.000 de dolari, lucrati pentru a achita orice datorie pe care trebuie sa o economisiti mai mult pe termen lung.

„Daca rata dobanzii la cardul dvs. de credit este de 15% [sau mai mare], atunci sa pui cat mai mult din fluxul de numerar posibil in obtinerea platii in avans”, declara raspicat analisti financiari. „Acesta este un profit fara risc de 15 la suta.”

Aveau un fond de urgenta

Odata ce isi plateau datoria, fie complet, fie prin utilizarea unui plan de rambursare durabila, parintii nostri transferau unele din aceste plati sau orice fonduri suplimentare pe care le aveau la fondul de urgenta.

Investeau mai mult

Odata ce isi plateau datoria (sau, din nou, aveau planul sustenabil in vigoare) si au construit fondul de urgenta, era timpul sa investeasca mai mult daca puteti. Aceasta poate fi pentru pensionare, intr-un cont impozabil pentru un obiectiv pe termen scurt, tip depozit.

Aceasta este doar o schita pentru a incepe sa obtineti banii in ordine sau pentru a va recupera de la un esec. Nu tine cont de obiective cum ar fi economisirea pentru o casa sau pentru copii, dar este un loc bun pentru a incepe daca nu sunteti sigur cum sa va prioritizati. In fond, cel mai bun exemplu provine de la parintii nostri!

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.