Ce sa spun in loc de scuze - II

18 iul. Ce sa spun in loc de scuze – II

Pentru mine, care am simtit intotdeauna ca, in orice moment, cineva ar striga la mine sau arunca vina pe mine sau mi-a batjocorit, o scuza oferita in prealabil ar putea inmuia lovitura sau chiar sa actioneze ca un semnal de oprire.

Uneori, sentimentul de a avea nevoie sa para o persoana buna – sau sa te simti nesigur in legatura cu potentialul de a nu fi o persoana buna – l-ar putea motiva sa-si ceara scuze mai mult decat este necesar, a remarcat Hendrix. Cu toate acestea, exista o varietate de motive care cineva ar incerca sa isi cearca scuze excesiv, astfel incat comportamentul nu poate fi considerat o problema pentru toata lumea. Cu toate acestea, lipsa de incredere si stima de sine scazuta este o tema predominanta.

Ce sa spun in loc de „scuze”
A spune, „Imi pare rau ca am intarziat”, de exemplu, nu transmite neaparat empatia care este caracteristica unei scuze reale. In schimb, poti opta pentru ceva care ia in considerare experienta celeilalte persoane, cum ar fi „Asteptarea unei persoane care intarzie cronic este naspa” sau „Stiu ca asteptarea fara scop a cuiva este atat de frustrant”.

Iata cateva alte exemple:

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.