Cu ce inlocuiesti - imi pare rau - III

11 aug. Cu ce inlocuiesti – imi pare rau – III

Incercati sa inlocuiti „Imi pare rau ca va intrerup” cu : „Apreciez acest gand, dar ceea ce am vrut sa spun este …” Veti observa ca conducerea cu aprecierea dvs. poate servi ca un substitut binevenit pentru scuze.
Daca sunteti retinut in trafic: Este posibil sa spui cuiva, „multumesc pentru rabdare, traficul fost ingrozitor astazi“, spre deosebire de go-to, „Imi pare rau ca am intarziat.“
Cand cereti cuiva o favoare: nu conduceti cu un „scuze” auto-depreciat si oarecare. In schimb, incearca sa spui „Exista ceva cu care as aprecia cu adevarat ajutorul tau atunci cand ai un minut”.
Puteti inlocui adesea „imi pare rau” cu „va multumesc”: Daca cineva, ca un profesor sau chiar un prieten, subliniaza o greseala pe care ati facut-o, este mai bine sa-i recunoasteti recunostinta cu recunostinta. A spune „multumesc mult ca mi-ati aratat asta” este suficient in loc de „scuze”.
La locul de munca, propriile greseli prin intelegere : Adesea, nu este nevoie sa-ti ceri scuze daca un sef sau un coleg de munca indica o greseala. Pasurile gresite, la urma urmei, sunt umane. Mai degraba, incercati sa spuneti ceva in sensul „oh, omule, vad ce am facut acolo. Lasa-ma sa ma apuc de rezolvarea problemei. ”
Daca nu altceva, aprofundarea in alternative va poate ajuta sa constientizati cat de des va cereti (inutil) scuze intr-o zi data.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.