Cum puteti elimina Super Glue de pe orice tesatura

20 iun. Cum puteti elimina Super Glue de pe orice tesatura

Dacă ați rupt vreodată accidental un obiect sau aveti nevoie sa lipiti anumite accesorii pe o piesa vestimentara pentru a o infrumuseta, cu siguranta ca in ambele cazuri discutam despre super glue. Și în timp ce un mic tub poate fi suficient pentru numeroase utilizari, uneori se întâmplă accidente… ca și cum te-ai lipi de tot ceea ce încerci să repari! Din fericire, există moduri în jurul acesteia, prin amabilitatea celor care știu cel mai bine: producătorii de Super Glue. Iată cum va puteti “dezlipi” in cazul in care v-ati lipit de obiectele pe care doreati sa le reparati cu super glue:

Piele

La fel de simplu cum sună, începeți prin spălarea pielii lipite cu apă caldă și săpun. S-ar putea să nu funcționeze imediat și ar putea avea nevoie de câteva aplicații. E complet normal și merită o incercare. Categoric, nu trebuie să rupeți pielea ca și cum ați rupe un bandaj, deoarece ar putea sângera.

Dacă tehnica nu funcționează, puteți încerca acetona, care se găsește cel mai frecvent în unele tipuri de vopsea de unghii. Pentru a o aplica pe piele, inmuiati capătul unui tampon de bumbac într-o cantitate mică de acetona și apoi aplicați direct pe lipici. Acest lucru ar trebui să dizolve pelicula fără a afecta pielea. În plus, acetona deshidratează pielea, așa că după ce o folosiți, asigurați-vă că spălați zona cu săpun și apă și apoi aplicati o loțiune hidratantă pentru a contracara uscarea.

Îmbrăcăminte și țesături

Acetona este răspunsul si aici. Cel mai bun truc pentru îmbrăcăminte și țesături este să folosiți o periuță de dinți veche. Păstrați din nou acetona și periați zona pentru a o elimina strat-cu-strat. Începeți prin a lucra la exteriorul țesăturii, apoi veniți la ea din cealaltă parte, atacandu-l din interior. Deși de obicei funcționează într-o oarecare măsură, adezivul nu poate ieși complet.

Contoare, mese, pardoseli și alte suprafețe

Si de aceasta data s-ar putea sa fiti salvati de acetonă. Începeți prin aplicarea acetonei la suprafață și penetrați adezivul. Apoi, odată ce s-a înmuiat puțin, periați, răzuiți, coajați, radeți sau utilizați mijloace mecanice pentru a elimina adezivul. Dacă la început nu reușiți, aplicați mai multa acetonă și încercați din nou. Dar trebuie sa stiti ca acetona este suficient de puternica pentru a decolora multe tipuri diferite de tesaturi si poate ruina finisarea unor materiale cum ar fi lemnul stratificat. Așa ă procedați cu prudență și utilizați cu ușurință.

În cele din urmă, atunci când utilizați Super Glue, acetonă sau orice alte substanțe chimice, asigurați-vă că faceți acest lucru într-o zonă bine ventilată pentru a reduce expunerea la potențiale accidente.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.