Cum puteti maximiza aroma deserturilor de lamaie

25 feb. Cum puteti maximiza aroma deserturilor de lamaie

Majoritatea oamenilor iubesc fie desertul cu ciocolată, fie desertul cu fructe. Cei mai multi gurmanzi, recunoastem, intra in cea de-a doua categorie.

Din păcate, deserturile de lamaie sunt, de cele mai multe ori, dezamăgitoare. În cazul în care lămâile nu au textura potrivita, placinta poate iesi anosta. Insa atunci cand fructul este delicat, floral și amar, desertul iese cremos si parfumat. Tot ce vreau de la un desert de lamaie este un gust puternic. Si, pentru ca este ingredientul meu preferat de-a lungul anilor, am dezvoltat niște trucuri pentru a face exact asta. Asadar, iată câteva trucuri care vă vor ajuta sa maximizati gustul de lamaie din orice fel de desert:

Utilizați mai multa lamaie

Acest lucru poate părea evident, dar pentru o aroma mai puternică de lamaie, trebuie să folosiți mai multă lămâie – nu doar așa cum ați putea gândi. Componentele care dau aroma lor distinctivă sunt distribuite în fiecare parte, inclusiv cele pe care le aruncați de obicei. Folosirea acestor părți este cheia unui rezultat absolut delicios.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă înfruntați teama de a pune si altceva decat suc in desert. În cantități mari, miezul de lamaie este neplăcut de amar, dar conține compuși aromatici pe care sucul și coaja nu le contin. Incorporarea chiar și a unei cantități mici adaugă complexitatea și tone de aromă.

Infuzați zahărul

Dacă nu sunteți destul de pregătit să folosiți întreaga lamaie, există o cale chiar mai ușoară de a stimula aroma de lamaie: infuzarea zahărului cu multa coajă. Când fac deserturi de lamaie, primul lucru pe care-l fac – chiar înainte de a lua untul să se înmoaie – amestec bine coaja și zahărul împreună și le las să stea în timp ce termin celelalte compozitii.

Acest pas oferă zahărului o șansă de a absorbi cât mai multe uleiuri volatile din coaja, care le distribuie în mod uniform și intensifică aroma. Cel mai bine, nu există nici o cale greșită de a o face. Un robot de bucătărie sau un mixer se ocupă rapid de aceasta, dar am folosit atașamentul cu palete al mixerului meu cu bol atunci când nu am vrut sa aloc foarte mult timp prepararii desertului.

Pentru prăjituri, lucrează întotdeauna în straturi

Majoritatea compușilor de aromă din lămâi sunt volatili, ceea ce face ca un cuptor fierbinte să fie inamicul lor natural. Aceasta este o veste deosebit de proastă pentru prăjiturile de lamaie: puteți să le încărcați cu zeama și suc și în continuare obțineți un aluat trist, bland în cele din urmă. Creșterea acestor ingrediente funcționează, dar numai pana la un punct; acidul întrerupe dezvoltarea glutenului, deci prea mult suc de lămâie produce un tort cu o compozitie anosta, aproape cauciucata. Nu este ideal. Pentru a capta strălucirea unei lămâi proaspăt stoarse, trebuie să stoarceți sucul proaspăt și coaja pe un tort după ce acesta a fost copt in prealabil. Modul meu preferat de a face acest lucru este de a face gaurele într-un scobitori in blat, apoi se toarnă o cantitate bună de suc de lămâie direct peste partea de sus. Indiferent de umpluturi ori glazuri pe care le-ați planificat, sucul de lamaie va crea un efect gastronomic deosebit.

Deserturile de lamaie necesită un echilibru perfect între dulce și tartă și, uneori, cel mai simplu mod de a merge pe această linie este cu puțină asistență chimică. Acidul citric pulverizat este o armă deosebit de utilă în lupta împotriva deserturilor de lămâie… comune. Acidul citric este ceea ce face ca sucul de lamaie să fie acru. Este uneori vândut ca „sare de lamaie” în secțiunea de condimente din supermarketuri, dar puteți să o comandați și în vrac online pentru un preț destul de rezonabil.

În cele din urmă, nu subestima puterea chimicalelor mele preferate din toate timpurile: sarea. Acidul și sarea arată cel mai bine unul în celălalt. Adăugați un varf de sare sau utilizați doar unt sărat; va echilibra totul.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.