Cum sa devii vegetarian (sau sa mananci mai putina carne) - I

27 feb. Cum sa devii vegetarian (sau sa mananci mai putina carne) – I

Am niste vesti personale: am devenit vegan acum vreo trei sau patru luni. Avand in vedere ca am scris mii de cuvinte despre cat de mult iubesc hamburgerii de tofu si fasole neagra , aceasta „stire” nu este socanta, insa discursul despre carne atinge noi culmi furioase ( sau adancimi? ) In fiecare zi, mi s-a parut prea relevant sa nu actiune.

Sincer sa fiu, a trecut mult timp. Nu m-am opus niciodata moral sau etic mancarii de animale – inca nu sunt – dar capitalismul este o alta poveste, iar in acest moment nu exista o separare a celor doua. Nu aveti nevoie ca eu sa va spun ca productia industriala de carne contribuie enorm la incalzirea globala ( si la negarea climatului ) sau ca corporatiile de prelucrare a carnii sunt aproape malefice in ceea ce priveste exploatarea unei forte de munca subplatite, adesea nedocumentate. Faptele sunt disponibile pentru intreaga lume, probabil de aceea mai multi oameni aleg sa manance mai putina carne.

Dar alegerea este usoara; a afla cum sa mananci mai putina carne este mai putin. Ce mananci in schimb, mai ales cand ai mancat carne toata viata? Indiferent daca mergeti complet vegan sau pur si simplu reduceti, sfaturi pe care le voi aduna va vor ajuta sa gasiti cateva raspunsuri.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.