Cum sa facem o dieta sanatoasa fara carne - IV

27 apr. Cum sa facem o dieta sanatoasa fara carne – IV

Largeste-ti orizonturile
Fasolea este doar inceputul. Pentru majoritatea timpului nostru pe pamant, fiintele umane au mancat orice in afara de carne – ceea ce inseamna ca am descoperit aproximativ un miliard de moduri de a face plantele sa aiba un gust bun.

Fiecare bucatarie de pe planeta are o bogata traditie a felurilor de mancare fara carne si nu trebuie sa sapi foarte adanc pentru a le gasi. Indiferent daca le obtineti de pe YouTube sau din carti de bucate (cele doua surse preferate ale mele), retetele stilului de acasa din aproape orice traditie culinara nu va vor conduce niciodata gresit.

Cina mea este, de obicei, fie o forma de mancare mexicana de casa – fasole, tortilla, salsa, cartofi, soyrizo ocazional – sau literalmente orice reteta din Indian-ish-ul lui Priya si Ritu Krishna , cea mai buna carte de bucate din deceniu. Ca intotdeauna, cautati retete create de oameni care fac de fapt parte din cultura pe care o reprezinta. Retetele vor fi mai bune si veti afla mai multe.

Cumpara mai multe alimente
Sfatul meu final pentru a manca mai putina carne este foarte evident, dar rareori mentionat: daca sunteti obisnuiti cu o dieta bogata in carne, va trebui sa mancati mult mai multe alte lucruri pentru a compensa asta. Nu vorbesc despre macro-urile nutrientilor – vorbesc despre volum. O friptura mare este inca o friptura mare dupa ce este gatita, dar un cap enorm de conopida se poate micsora la o singura portie intr-un cuptor fierbinte. Cand mergeti la cumparaturi, faceti greseli in ceea ce priveste cumpararea unor portii mai mari decat obisnuiti, cel putin pana cand va simtiti noul normal. Ceva imi spune ca nu va dura mult.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.