Cum sa iti stabilesti obiectivele in 2018!

25 mart. Cum sa iti stabilesti obiectivele in 2018!

Suntem deja in 2018, asadar este timpul sa reflectam si sa stabilim obiective pentru noul an. Pentru multi dintre noi, stabilirea obiectivelor este o modalitate foarte buna de a ne motiva si de a ne ajuta sa continuam sa avansam.

1. Luati timp pentru a reflecta
Incepeti prin a va aloca timp pentru a reflecta asupra anului trecut si unde va aflati acum. Ganditi-va la lectiile pe care le-ati invatat pana acum, lucrurile pentru care suntem recunoscatori si ce trebuie sa se schimbe pentru a trai mai bine. Auto-reflectia este atat de importanta! Aceasta inseamna ca faceti un pas inapoi sa recunoasteti ce se intampla in viata voastra si sa schimbati ceea ce nu merge atat de bine. Acest lucru va va ajuta apoi sa setati obiective mai bune pentru noul an.

2. Cum doriti sa va simtiti?
Cei mai multi dintre noi au stabilit obiective cu mentalitatea „ceva e in neregula si trebuie sa schimb”. Vreti sa pierdeti in greutate, deci setati obiectivul de a merge zilnic la sala de gimnastica. In schimb, intrebati-va aceasta intrebare: Cum doriti sa va simtiti? Poate vrei sa te simti mai sanatos. Poate vrei sa te simti in pace cu cine esti sau sa fii mandru de munca ta. Unul dintre motivele pentru care nu ne atingem obiectivele este ca nu sunt aliniate cu cine suntem cum vrem sa simtim sau cu viata cu care vrei cu adevarat sa traiesti. Chiar va vedeti ca mergeti la sala de sport zilnic? Nu trebuie sa o faci doar pentru ca oamenii cautati sa faceti asta. Pentru voi, sentimentul sanatos ar putea fi practicarea yoga de doua ori pe saptamana, mersul pe jos de dimineata sau mancarea mai multor legume.

3. Decideti exact ce doriti
Sfatul cel mai important despre cum sa setati obiectivele este de a decide exact ce doriti. Fii clar si specific cu privire la ceea ce vrei sa atingi. Apoi, scrieti motivul pentru care acest scop are importanta pentru dvs. Cand stii exact ce vrei si de ce conteaza pentru tine, vei reusi sa depasesti barierele care ar putea sa te impiedice. Daca nu puteti gasi un motiv bun, probabil inseamna ca nu va doriti cu adevarat sau poate ca este un vis vechi care nu mai rezoneaza cu voi. In plus, nu uitati ca obiectivele dvs. nu trebuie sa schimbe viata, ci doar lucrurile pe care doriti sa le realizati – indiferent cat de mari sau mici. Si nu incercati sa faceti prea multe goluri in acelasi timp. Pastrati-o simpla si focalizarea cu laser.

4. Faceti obiectivele realizabile.
Cand stabilesti obiective, nu uita sa fii realist cu tine insuti. Desi este minunat sa va provocati, este important sa va pastrati obiectivele realiste si sa ajungeti la altfel, s-ar putea sa va simtiti dezamagit.

6. Eliminati scuzele
Un alt motiv pentru care nu va atingeti obiectivele este ca va sabotati. Voi veniti cu o suta de scuze de ce nu va functiona si nici nu incercati. Adevarul este ca vrei sa eviti esecul. Dar, cand vedem scuzele pentru ceea ce sunt cu adevarat, isi pierd puterea. Nu sunt realitatea, sunt doar scuze pe care le-ai facut in capul tau. Faceti o lista a scuzelor pe care le-ati putea folosi pentru a va sabota.

7. Creati un plan de actiune pentru fiecare obiectiv
Pentru a face ca orice obiectiv sa devina realitate, trebuie sa luam masuri consecvente. Pasul dupa pas dupa etapa. Dar, uneori, s-ar putea sa nu stim care sunt acesti pasi. S-ar putea sa doriti sa incepeti o afacere, dar nu aveti nicio idee cum sa o faceti. Dar nu lasati sa nu stii care sunt pasii acestia care te tin inapoi Dupa ce va stabiliti obiectivele, creati un plan de actiune pentru fiecare. Incepeti prin listarea intre 10 si 20 (intr-adevar depinde de complexitatea obiectivului dvs.) diferite moduri in care puteti atinge acel obiectiv, pasii pe care trebuie sa ii faceti pentru ao realiza. Scrie ceva ce iti vine in minte. Asta te va ajuta sa ajungi acolo.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.