Cum să obții dish-uri fabuloase intr-un cuptor neprofesional

02 dec. Cum să obții dish-uri fabuloase intr-un cuptor neprofesional

Diferența dintre mâncarea de la restaurant și cea de casă este cea mai acuta atunci când este necesară căldură extremă. Cuptoarele comerciale sunt concepute pentru a atinge temperaturile ridicate necesare pentru un aluat crocant de pizza și pâine artizanală in crustă; cuptoarele de acasă pur și simplu nu sunt.

Pentru majoritatea cuptoarelor casnice, elementul principal de încălzire este pe partea inferioară. Acest lucru înseamnă că, probabil, cuptorul dvs. atinge cea mai mare temperatura in partea inferioara – de unde provine căldura – și spre partea superioară, unde se ridică. Setarea unui raft în partea de jos a cuptorului și unul în partea de sus sau în apropiere creează două zone de căldură, astfel încât să puteți controla la ce cantitate de căldură este expusă mâncarea dvs. și când.

Pentru început, preîncălziți cuptorul la o temperatură ridicată – de obicei 475ºF pentru pizza și 425º – 450ºF pentru pâine. Majoritatea cuptoarelor sunt cu gaz, așa că pot seta de fapt o etajera chiar pe podea, dar dacă cuptorul dvs. are un element de încălzire electric expus, trebuie doar să obțineți suportul de jos cât mai aproape de acesta. După ce cuptorul este complet fierbinte, puneți tava pe raftul de jos, apoi mutați-l pe raftul de sus pentru ultimele minute, doar pentru a rumeni suprafața.

Dacă deja coaceți cu o tigaie din fontă sau cu un cuptor olandez pentru a înșela puțin temperatura maximă a cuptorului dvs., acest truc va fi mai eficient. De asemenea, funcționează excelent cu tigăi din tabla veche de aluminiu și chiar poate ajuta pietrele de copt să facă treaba lor, cu condiția să nu încercați să le mutați. Este posibil ca rezultatele dvs. să nu rivalizeze cu un cuptor cu lemne de 1000 ºF, dar nici nu vor fi prea departe.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.