Cum sa va protejati animalele de companie de fum

30 oct. Cum sa va protejati animalele de companie de fum

Animalele dvs. de companie respira acelasi aer ca voi. Daca puneti o masca si luati masuri de precautie impotriva fumului, ar trebui sa luati masuri de precautie si pentru animalele de companie.

Cum sa stiti daca fumul va deranjeaza animalul

Cainii si pisicile au reactii similare la fum, asa cum fac oamenii. Asociatia Americana de Medicina Veterinara spune ca acestea sunt cateva semne pentru a depista:

  • Tuse sau respiratie deschisa
  • Respiratie mai rapida
  • Ochii umezi sau iritati
  • Scurgere nazala.
  • Oboseala, dezorientare sau apetit redus

Pasarile sunt si mai sensibile la fum, in parte pentru ca plamanii lor sunt foarte buni la tragerea oxigenului din aer. Acest lucru ii face, de asemenea, mai sensibili la lucruri iritante sau otravitoare in aer (ganditi-va la „canarul din mina de carbune”, care era un lucru real).

Pastrati-le in interior

Mastile de filtrare a fumului nu sunt facute pentru animale de companie, deci cel mai bun pariu este sa le pastrati in interior si sa pastrati aerul cat mai curat posibil. Acesti pasi sunt asemanatori cu ceea ce ati face pentru dvs. si familia umana:

Tineti ferestrele si usile inchise.

Opriti aportul de aer proaspat de pe aparatul de aer conditionat si lasati-l sa recirculoze aerul care este deja in casa. Utilizati un purificator de aer. Daca nu aveti unul care sa se ocupe de o atmosfera intrega a unei case, puneti-o in camera, animalele de companie petrec cel mai mult timp (sau mutati animalele de companie in camera cu filtru). Daca animalul dvs. de companie trebuie sa mearga afara, limitati timpul petrecut in aerul fumator si incercati sa timp acele calatorii pentru orele din zi cand se pare ca sunt mai putin fumoase. Animalele de companie in aer liber pot deveni putin nebunesti, deci luati in considerare cumpararea sau fabricarea unor jucarii noi pentru a le mentine distrati.

Planul de evacuare

In cazul in care fumul devine prea rau sau incendiile prea apropiate, poate fi necesar sa va impachetati si sa plecati acasa. Amintiti-va animalele de companie atunci cand va planificati calatoria: aveti un purtator adecvat pentru pasari, pisici si animale de companie mici si aflati ce adaposturi, hoteluri sau case de prieteni pot gazdui animale de companie.

Daca aveti cai sau alte animale, chemati-va sa gasiti remorci pe care ati putea sa le inchiriati sau sa le imprumutati in timp; AMVA sugereaza sa intrebati vecinii, fermierii si transportatorii cu mult inainte de timp.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.