psiholog

12 sept. Cum sa va protejati confidentialitatea atunci cand solicitati tratament medical la scoala

Colegiile si universitatile ofera adesea consiliere pentru sanatatea mintala ca serviciu gratuit, dar consilierii scolari nu sunt intotdeauna obligati sa pastreze informatiile dvs. private. Iata optiunile dvs. si ce sa stiti daca doriti sa solicitati ajutor confidential.

Consilieri scolari

Serviciile furnizate de un centru de sanatate mintala sunt deseori gratuite si pot fi optiunea cea mai usor accesibila. Daca cineva din campus va face referire la centru, acest fapt poate deveni o parte din inregistrarea dvs. educationala. Deci, chiar daca nu i-ati spus terapeutului nimic, ar putea fi in continuare documentatia ca cineva a fost ingrijorat de tine.

Inregistrarile educationale sunt, de obicei, protejate de o lege numita FERPA, Legea drepturilor familiale in materie de educatie si de protectie a vietii private. Dupa cum raporteaza Fundatia Jed, FERPA permite personalului scolii sa impartaseasca informatii despre dvs. dupa cum este necesar.

Informatiile pe care le informati unui terapeut nu sunt partajate automat, deci aveti o confidentialitate. Dar, de indata ce cereti cazare pentru o dizabilitate mentala sau vorbim despre o concediu de absenta sau daca terapeutul dvs. vede o preocupare de siguranta si ajunge la altcineva in campus, aceste informatii sunt legale oficialilor scolii pentru a le impartasi si este reglementate de

FERPA.

FERPA afirma ca informatiile pot fi comunicate parintilor dvs., daca sunteti considerat a fi dependenti in scopuri fiscale. Daca nu sunteti – ceea ce include cazul in care parintii dvs. nu locuiesc in SUA si nu platesc taxe din SUA – atunci scoala poate impartasi informatii cu parintii dvs. in caz de urgenta. De asemenea, pot spune parintilor dvs. despre incalcari ale politicii privind alcoolul si drogurile.

Cautati scoala la U Lifeline pentru a afla ce resurse sunt disponibile studentilor si ce politica are scoala cu privire la confidentialitate. Daca scoala dvs. nu este listata, consultati manualul studentilor.

Sanatatea mintala este considerata parte a ingrijirii sanatatii, iar odata ce sunteti in afara campusului, inregistrarile dvs. sunt considerate a fi acoperite de HIPAA, Legea asigurarii asigurarii sanatatii si responsabilitate. Acest lucru ofera mai multa confidentialitate si veti avea mai mult control asupra inregistrarilor.

Sub HIPAA, decideti cine va poate vedea inregistrarile medicale. Atata timp cat aveti peste 18 ani, parintii dvs. nu vor avea acces automat. Daca aveti sub 18 ani, legile de stat pot intra in joc, dar daca sunteti cel care a consimtit la tratament (mai degraba decat parintele dvs. care va da acordul), atunci sunteti cel care poate controla cine va vede inregistrarile.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.