fierastrau pendular

20 ian. Cum se alege cel mai bun fierastrau pendular in 2018

Dincolo de toate fierastariele existente, doar unul singur poate fi definit de cuvantul unicitate si poate fi utilizat aproape in orice circumstanta ca substituent pentru celelalte fierastraie. Acela este fierastraul pendular, despre care puteti afla mai multe de aici.

Fierastraul pendular, numit si fierastrau vertical uneori, este o unealta extrem de versatila care indeplineste si cele mai mici nevoi ale unui om adept al ideii de DIY, mai ales atunci cand taierea in linie dreapta nu mai este un act important in proiectele tale.

Fierastraiele circulare, spre exemplu, functioneaza mult mai haotic si creaza mai multa murdarie, dar impune si riscuri mai mari. Daca ai un proiect la care e nevoie de taierea in linii curbe, de decuparea unor cercuri dintr-o bucata de lemn sau orice alt decupaj care necesita o taieire curbata, fierastraul pendular este unealta preferata si perfecta.

Functiile cheie ale fierastraielor pendulare

Puterea motorului

Desi diferentele la nivel de motor sunt minore intre fierastraiele pendulare, cu cat puterea motorului e mai mare cu atat mai mari sunt sansele ca pendularul sa taie mai rapid si sa poata fi folosit pe materiale mai dure. Amperajul motorului indica deseori puterea.

Lungimea lamei

Daca lama pendularului este mai mare, atunci si grosimea materialului taiat poate fi mai mare, deci unealta va deveni mult mai versatila.

Baza sau piciorul pendularului

Placa metalica de la baza fierastraului pendular este cea care asigura stabilitatea si controlul asupra uneltei electrice.

Trepte de viteza

Desi nu s-a gasit aceasta functionalitate la toate fierastraiele pendulare, cele mai bune dintre ele ofera utilizatorului posibilitatea de a varia viteza de miscare a lamei. Aceasta optiune de a putea sa tai la o viteza mai mica e de-a dreptul interesanta si ofera mai multa siguranta in situatiile in care nu ai nevoie de puterea maxima a motorului fierastraului pendular.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.