Cum se bugetează cheltuielile neașteptate

18 nov. Cum se bugetează cheltuielile neașteptate?

Am fost cu toții acolo: faceți un buget, începeți să faceți cumpărături în funcție de bugetul dvs., apoi vă veți bloca cu anumite cheltuieli care nu sunt în bugetul dvs.

Dacă este o cheltuială mică, puteți adesea să împrumutați câțiva lei sau să scoateți bani din categoria „diverse” din buget. Dacă este o cheltuială mai mare, s-ar putea să fiți nevoit să accesati fondul dvs. de urgență.

Dar dacă doriți să fiți cu adevărat priceput în ceea ce privește finanțele dvs., este posibil să doriți să transformați acea cheltuială neașteptată într-o nouă linie bugetară.

Un sfat intelept: Economisiți între trei și șase luni de cheltuieli într-un fond de urgență se simte.

Această tehnică funcționează deoarece vă oferă o imagine mai clară a destinatiilor in care se duc de fapt banii și vă ajută să vă pregătiți în avans pentru aceste cheltuieli. Dacă încercați să plătiți datorii sau să economisiți pentru un obiectiv financiar mare, structurarea bugetului dvs. pentru a elimina cât mai multe cheltuieli „neașteptate” vă oferă o imagine mai clară a cât de mult puteți cheltui în fiecare lună, în timp ce vă bateți în continuare economiile sau datoria. obiective de rambursare.

Începeți să economisiți acum, chiar dacă nu aveți obiective financiare pe termen lung

Unde te vezi în cinci ani?

Da, acest lucru înseamnă că va trebui probabil să reduceți un alt element bugetar pentru a vă echilibra costurile anticipate ale farmaciei – sau costurile de reparație auto, sau costurile cadourilor de nuntă sau orice alte cheltuieli nu sunt în prezent în buget. În plus, dacă nu mai aveți nevoie de medicamente fără reteta în acea lună, puteți rula numerarul pe care nu l-ați cheltuit în „îmbrăcăminte” sau „luat masa” sau „rambursarea datoriei”.

Pe partea de minus, probabil că ar trebui să evitați să cheltuiți banii pe care îi economisiți pentru reparații de mașini pe orice altceva – pentru că atunci când mașina dvs. se va defecta, veți fi bucuros că ați economisit banii. (Pentru a rezuma câțiva bani în fiecare lună pentru reparația mașinii, nunta de destinație sau upgrade-ul laptopului, este posibil să aveți nevoie pentru a acoperi un an de acum, se numește „fond de scufundare” și este unul dintre cele mai bune bugetări de până acum.)

La urma urmei, majoritatea cheltuielilor neașteptate nu sunt cu adevărat neașteptate. Sunt neanticipate. Dacă cumpărați o mașină, va trebui să o reparați la un moment dat. Dacă aveți prieteni și familie, la un moment dat se vor căsători / vor avea copii / vor avea zile de naștere. Chiar și cei mai buni planificatori de mese au nopți în care nu există nimic în frigider și decid să comande o pizza. Aceste lucruri se întâmplă.

Și când o vor face, adăugați-le în buget – pentru că, probabil, aceste lucruri se vor întâmpla de mai multe ori și veți dori să fiți pregătiți.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.