Cum te asiguri ca vei realiza tot ce ti-ai propus?

25 feb. Cum te asiguri ca vei realiza tot ce ti-ai propus?

Pentru ca este inceputul anului, foarte multe persoane si-au setat, deja, rezolutii. Da, acele dorinte pe care toti isi doresc sa le indeplineasca, dar si obiective profesionale si personale. Insa cum reusesc sa faca toate astea? Ei bine, nu este nicio magie la mijloc, este pur si simplu… organizare. Da, ordinea care sta la baza activitatilor zilnice si aceeasi ordine care ne ajuta sa traim mai relaxati si lipsiti de griji inutile. Planificarea este baza oricarui program bine pus la punct:

1. Lista de sarcini
Intotdeauna incepeti cu o „lista de sarcini”. Daca in acest moment nu va faceti griji in ceea ce priveste prioritizarea, scrieti doar fiecare lucru pe care trebuie sa-l faceti. Daca va simtiti coplesiti, acest lucru va va oferi o viziune clara a tot ceea ce se afla pe lista dumneavoastra. Dupa ce faceti lista, puteti incepe sa acordati prioritate si sa programati lucrurile in planificatorul dumneavoastra asa cum va doriti.

2. Stabiliti primele 3 prioritati
Este important sa acordati prioritate, fiindca altfel va veti simti si mai mult coplesiti de lista lunga de sarcini zilnice. Asadar, setati-va primele 3 prioritati si incercati sa le indepliniti pana vor urma si altele, pentru a nu va incarca foarte tare. Acesta este un lucru pe care multe persoane il fac zi de zi, ajutandu-le sa-si gestioneze mai bine task-urile, pentru a putea avea timp pentru toate lucrurile importante de peste zi.

3. Stabiliti obiectivele pentru fiecare zi
Dupa ce ati cele 3 prioritati, listati celelalte sarcini ale zilei. Dar nu pune prea mult pe lista, fiindca uneori depasirea pare sa faca motivatia si productivitatea sa dispara. De asemenea, este important sa stabiliti un interval de timp pentru a indeplini o anumita sarcina.

4. Programati-va ceva „timp”
Fa-ti timp pentru lucrurile de peste zi. Nu este ceva ce trebuie sa faceti, ci ceva ce vreti sa faceti. Ingrijirea de sine este foarte importanta, atat pentru corpul dumneavoastra, cat si pentru minte, deci daca tindeti sa omiteti acest aspect, scrieti-l in planificatorul dumneavoastra ca un memento.

5. Faceti loc pentru recunostinta
Este bine sa termini ziua cu o nota pozitiva si fii recunoscator. Deci, la sfarsitul zilei, asigurati-va ca va bucurati de cateva minute de liniste, pentru a diseca lucrurile de peste zi si a reflecta asupra lor. Fiti recunoscatori pentru lucrurile bune care s-au intamplat si luati chair si experientele mai putin placute ca lectii care va formeaza si va fac mai puternici.

6. Cheltuieli lunare
De asemenea, este prioritar sa tineti o evidenta a cheltuielilor lunare pe ultimele pagini ale planificatorului, astfel incat sa stiti cat de multi bani cheltuiti si ce. Acest lucru va va ajuta sa tineti sub control pierderile marunte care se scurg din buget, si sa imbunatatiti tehnica de economsire.

7. Autocolante si pixuri colorate
Un planificator eficient are o structura foarte curata si simpla. Jucati-va cu autocolante motivationale si cu pixuri colorate, pentru a face lucrurile un pic mai interesante, pentru a va inspira de la zi la zi si a va face sa deveniti cea mai buna varianta a voastra la toate capitolele.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.