cel mai bun ventilator camera

26 sept. Cum te racoreste un ventilator de camera

Cand ne gandim la ventilatoarele de camera, foarte utile pentru romani pe timpul verii, si la modul in care functioneaza acestea, este aproape intuitiv ca aerul in miscare este acela care te ajuta sa te racoresti. La urma urmei, asta este principiul de baza al functionarii unui ventilator de camera bun si econom. Dar din moment ce temperatura este o caracteristica a proprietatilor moleculare ale unei substante, aerul in sine nu este de fapt racit prin miscare- ci doar creeaza impresia de racoare atunci cand este suflat. Intr-o zi fierbinte de vara aerul in miscare te ajuta cu procesul de racire. Oamenii pierd caldura-o necesitate pentru termoreglare-prin conductie, radiatie, convectie si evaporare.

Ultimele doua sunt efectele ventilatoarelor. Intr-o zi calda, corpul transpira pentru a pierde caldura prin evaporarea umiditatii. In aerul inconjurator, aceasta evaporare determina ca zona in care te afli sa atinga repede umiditatea in procent de 100%, ceea ce inseamna ca nu este eficient sa continui procesul. Un ventilator bun de camera te ajuta in acest sens sa inlocuiesti aerul fierbinte si umed cu un aer mai rece, mai uscat, care permite mai multa evaporare.

In mod similar, chiar si fara transpiratie, corpul nostru pierde caldura aerului inconjurator pur si simplu prin acest proces de convectie. Daca temperatura noastra interna este mai mare decat cea a aerului inconjurator, energia-si deci caldura-este transferata. Cu toate acestea, in aerul “care nu se misca”, acest lucru creeaza doar o zona limitata de aer fierbinte in jurul tau.

Briza de la ventilatorul de camera pe care l-ai achizitionat conduce acest aer fierbinte departed de tine si perpetueaza acest proces, racind eficient camera in care ai decis sa il pozitionezi.

In ce camera este cel mai bine sa instalezi ventilatorul in zilele toride de vara?

Majoritatea romanilor aleg ca in zilele toride de vara sa isi instaleze aceste ventilatoare in sufragerie.

In general, sufrageria este cea mai incapatoare camera si dupa o zi de munca toata familia se aduna aici, pentru a povesti si a discuta diverse lucruri. In acest context, este necesar sa stii cum sa “racesti” aceasta camera, deoarece temperaturile ridicate pot deveni destul de greu de suportat.

Bineinteles, daca stii ca esti genul de persoana care nu rezista la caldura, poti alege sa cumperi un ventilator mare pentru sufragerie si unul mai micut pentru dormitor. Confortul termic pe timpul verii este extrem de important.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.