echipament drujbar

10 Iul Cum trebuie intretinuta o drujba?

Drujba este o unealta care  de  obicei este folosita doar de cei care au nevoie de acest lucru, atat pentru uz casnic cat si pentr cel profesional. Exista numeroase modele pe piata, de la cele electrice la cele pe benzina, insa atunci cand veti alege o drujba, trebuie sa tineti cont pentru ce o veti folosi si mai ales cat de des o vei folosi. In toate cazurile, este esential sa  stiti cum trebuie sa intretineti o drujba.

Drujbele eu devenit unele folosite si in domeniul artistic, mai ales  la sculpturi. Atunci cand doriti sa achizitionati un motofierastrau, va puteti consula cu specialistii Topdrujbe.ro pentru a va asigura ca veti lua cea mai buna decizie. Dupa ce veti cumpara o drujba, este important sa cititi manualul de utilizare pentru a evita vreun incident neplacut. Intodeauna aveti grija ca lantul sa fie ascutit pentru a va usura munca.

Intretinerea si ascutirea lantului se face cu ajutorul unui pile speciale sau cu ajutorul unui aparat automatizat. Printre semnele pe care vi le da acest aparat atunci cand lantul necesita o noua ascutire se afla momentul in care in loc sa taie un anumit copac sau lemn, acesta se impotmoleste in textura lemnului, de asemnea drujba trebuie sa arunce mai multe aschii decat praf, sa nu faramiteze lemnul. De cate ori veti folosi drujba trebuie sa verificati la pornire ca lantul sa nu aiba un joc mare sau sa fie prea strans sau prea liber. Fiti atenti la dintii lantului, sa nu fie lipsa sau strambii pentru ca nu va mai taia la fel de  eficienta.

Sistemul de alimentare necesita si acesta o ingirjire, fie ca optam pentru o drujba pe benzina sau o drujba pe curent, atat carburantul cat si uleiul trebuie sa fie de o calitate buna. Majoritatea drujbelor functioneaza cu un amestec de benzina si ulei, necesintand schimbarea acestuia dupa  o perioada de timp.

Filtrul de aer este un al element important al drujbelor, pentru ca ele sunt folosite in medii in care exista destul de mult praf si trebuie curata in permanenta. Este necesar sa fie schimbat pentru ca acesta raceste motorul, prelungindu-i duata de functionarea a acestui aparat.

Daca nu folositi drujba o perioada indelungata, trebuie sa o depozitati in conditii bune, la un loc ferit de inghet sau soare, carburantul trebuie sa fie scos tot pornind drujba si lasand-o sa mearga pana cand se termina carburantul. Lantul de asemenea trebuie depozitat intr-o cutie sigilata si sa avem grija sa nu rugineasca.

Consumabilele la o drujba sunt usor de schimbat, chair de catre dumneavoastra, fara a necesita deplasarea la un service sppecializat, mai exact filtrele de benzina, filtrul de aer, ambreiajul si pinionul deoarece aceste  se  tocesc destul de reede pentru ca sunt folosite la capacitate maxima atunci cand motofierastraul functioneaza.

Asa ca daca ai un atfel de aparat, este indicat sa te informezi  despre cum functioneaza si cum trebuie intretinuta pentru a o folosi o perioada cat mai lunga si pentru a evita situatii neplacute atunci cand o folositi.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.