Cum verifici camerele ascunse intr-un Uber sau Lyft

04 iul. Cum verifici camerele ascunse intr-un Uber sau Lyft

Cel putin un sofer care lucreaza pentru Uber si Lyft i-a filmat pasageri fara consimtamantul lor, potrivit unei povesti recente din St Louis Post-Dispatch. Au existat cel putin doua alte cazuri cunoscute de soferi care isi transformau pasagerii in subiecti de animale de companie, pe post-dispecer, uneori cu consimtamantul si uneori fara, inclusiv unele in California si unul in Wisconsin.

In timp ce noi am putea sa respiram adanc si sa recunoastem ca acestea sunt cateva cazuri serioase de lipsa de etica dintr-un numar imens de calatorii zilnice, de obicei, inofensive, oferite de companiile aflate in miscare. Totusi, este o incalcare grava a confidentialitatii si o problema potentiala de siguranta pentru calareti.

Soferul de la St Louis a fost dat afara de la serviciul Lyft si Uber, conform declaratiilor facute de ambele companii la Post-Dispecer, astfel incat sa nu fiti in stare sa-l alergati, dar ce altceva puteti face pentru a evita invazia confidentialitate in timp ce facea o calatorie convenabila?

In primul rand, constientizarea riscului este un inceput bun. Cautati aparate de fotografiat si puneti intrebari despre orice autocolante care mentioneaza aparatul de inregistrare. Un autocolant de pe spatele vehiculului in cauza a citit: „Nota: Pentru siguranta, acest vehicul este echipat cu dispozitive de inregistrare audio si vizuale. Consimtamantul dat de intrarea in vehicul. „Pasagerii intervievati au declarat ca nu au observat-o. Fiind constient de posibile anunturi ca aceasta va poate ajuta sa va asigurati ca stiti sa le evitati – sau puteti solicita soferului sa opreasca camera pentru calatoria dvs.

Acestea fiind spuse, unul dintre aspectele deranjante ale povestii in cauza este ca, atunci cand soferul a fost intrebat in mod specific despre prezenta camerelor montate pe bord, el a mintit si le-a taiat ca dispozitive de inregistrare „pentru siguranta”. In timp ce companiile de taxi traditionale au adesea camerele instalate, aparent pentru siguranta soferului (si cu semne care va anunta despre prezenta acestora), ar trebui sa fiti suspicios de orice aparat de fotografiat indreptat catre dvs. intr-un vehicul Lyft sau Uber.

Daca exista un autocolant care mentioneaza inregistrarea sau supravegherea si nu sunteti confortabil sa fiti filmat, renuntati la aceasta calatorie. Nu este o politica a companiilor care sa aiba camerele de luat vederi si daca nu vi se ofera optiunea de a dezactiva inregistrarea / streamingul, comandati o alta calatorie. Este, de asemenea, o buna practica sa raportati acest lucru companiei si sa o mentionati in evaluarea dvs. Daca nu aduce o importanta companiei, cel putin puteti sa-i lasati pe alti calareti sa stie.

Din pacate, camerele pot fi ascunse si este putin probabil ca orice sofer care merge in acea directie sa trimita un autocolant prietenos in afara vehiculului. Deci este „plimbare pe propriul dvs. risc …” si, probabil, sa va pastrati toate hainele.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.