De ce ai nevoie de zgomot mai mic pentru munca si sanatatea ta?

30 mai De ce ai nevoie de zgomot mai mic pentru munca si sanatatea ta?

Infrasound, sau sunet infrasonic, pe de alta parte, este complet diferit. Aceste sunete vin sub 20Hz si sunt mai degraba de o tristete mica decat o nota de bas profunda. In natura, infrasunetul este cauzat de lucruri cum ar fi cutremurele, fulgerul, undele oceanice si chiar unele animale. Elefantii, balenele, hipopotamii, rinocerii, girafele si aligatorii sunt cunoscuti pentru a folosi infrasunetele pentru a comunica unul cu celalalt.
Dar infrasound poate fi, de asemenea, fabricat de om, si poate avea unele efecte foarte ciudate asupra corpului uman. S-a cunoscut ca provoaca simptome precum dureri de cap, ameteli, disconfort, oboseala, tinitus, palpitatii ale inimii si o senzatie generala de presiune asupra abdomenului. De asemenea, nu este neobisnuit ca oamenii sa experimenteze greata atunci cand sunt expusi infrasunei, ceea ce este amuzant atunci cand realizati ca cuvantul „zgomot” este derivat din cuvantul latin „greata”.
Acest lucru este posibil, deoarece infrasound-ul are o lungime de unda lunga care ii permite sa se deplaseze mai departe si sa se indoaie sau sa penetreze mai usor corpul uman. Dupa cum explica Seth S. Horowitz de la Popular Science, aceste sunete creeaza un sistem de presiune oscilant, care vibreaza fluidul din ochi, gazele din plamani si orice alte buzunare lichide sau gazoase ale corpului, buzunarele sa se intinda si sa se prinda. Un studiu, realizat de Jurnalul Societatii Acustice din America, a constatat ca o astfel de vibratie poate duce la:
„… contractiile voluntare si involuntare ale muschilor si pot provoca oboseala musculara locala, in special atunci cand vibratia se afla la nivelul frecventei de rezonanta. In plus, aceasta poate provoca contractii reflexe, ceea ce va reduce capacitatile motorului de performanta. ”
Nu suna distractiv, nu-i asa? Dar probabil ca ati experimentat infrasound chiar daca nu v-ati dat seama. Filmele de groaza si casele bantuite folosesc un tip de infrasound – sau ceea ce se numeste in mod colacios ca „frecventa fricii” – pentru ca publicul sa se simta nelinistit, nervos si speriat de ani de zile.
Acesta vine sub 20Hz, de obicei de aproximativ 17Hz. Scuzati-va y nu pot spune chiar ca joaca daca nu aveti o pereche decenta de casti sau difuzoare si sa va intoarceti volumul. Deci, este posibil ca sunetul sa va faca sa va „imbolnaviti” sau cel putin sa nu va simtiti bine, atata timp cat sunteti expus la infrasune constanta la un volum suficient de ridicat, cum ar fi camera masinilor unei nave mari, o turbina eoliana masiva , sau daca petreceti prea mult timp intr-o casa bantuita folosind frecventa fricii. De asemenea, este posibil ca unii tirani sa cumpere un dispozitiv de frica de „greata sonica” si sa-l foloseasca pe tine, dar nu mi-as face griji prea mult.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.