De ce ar trebui sa stiti cat de multa cafeina este in toate

30 nov. De ce ar trebui sa stiti cat de multa cafeina este in toate

Cei mai multi dintre noi traiesc doar cu o idee vaga despre cat de multa cafeina este in ceea ce manancam si bem. Aceasta cafea ar trebui sa ne trezeasca; aceasta sifon este, probabil, fara cofeina. Dar daca doriti sa utilizati eficient cafeina, trebuie sa stiti cu adevarat cantitatea din sursele preferate. Nu puteti sa consumati in mod corespunzator consumul de cofeina pentru a maximiza vigilenta daca nu stiti exact cat consumati.

Cunoasterea dozei in fiecare ceasca este, de asemenea, importanta daca regulati consumul de cafeina din motive medicale – daca sunteti gravida, de exemplu, si ati fost sfatuit sa o pastrati sub un anumit nivel. Cercetarile sugereaza un nivel de 300 miligrame pe zi, dar moasa mea a incercat sa-mi explice in termeni de „cafea de opt-uncie”. Acesta este un mod nesigur de masurare a cofeinei. Putem face mai bine.

Cunoaste-ti cafeaua

Problema cu gandirea de cafeina ca o intrebare da / nu este ca continutul de cofeina variaza mai mult decat credeti. O ceasca slaba de cafea poate avea 65 miligrame; o cafea de dimensiuni mari la Starbucks are 310.

Diferenta depinde in mare masura de modul in care a fost preparata si ce fel de boabe au fost folosite. Cafeaua mai inchisa poate gusta „mai puternica”, deoarece are mai multa aroma de la prajire, dar nu este mai cofeina.

Obtineti mai mult (sau mai putin) cofeina din cafeaua dvs.

Daca va cumparati cafeaua dintr-un restaurant sau cafenea in lant, ar trebui sa puteti cauta continutul sau de cafeina pe site-ul institutiei. Daca nu, consultati o diagrama ca cea de la Caffeine Informer pentru nivelurile aproximative de cafeina. Aici sunt cateva exemple:

Mountain Dew este ex-extrem de cofeina (pentru o sifon), dupa cum probabil ati ghicit, si alte sucuri sunt fie mai putin, fie deloc. Ca regula generala, orice lucru clar are tendinta de a nu contine cofeina si sunt si cateva, dar nu toate, bere de radacina. Iata o selectie, specifica pietei americane, pe 12 uncii poate:
Pepsi: 38 mg (34)
Coca-Cola: 34 mg (zaharul Coke Zero este acelasi, dar Coca-Cola este de 46)
Mountain Dew: 54 mg (Diet Mountain Dew este aceeasi)
Dr. Pepper: 41 mg
Sprite, Slice, 7-Up, Crush Orange

Energizante

Bauturile energizante promoveaza ierburile si aminoacizii, dar „energia” provine din cafeina. Unele companii sunt in fata in privinta lor; altii nu o mentioneaza sau o pastreaza in imprimarea fina.

Iata continutul de cafeina din cateva marci populare:

Energie de 5 ore: 215 mg in flaconul mic, conform testelor Consumer Reports

Red Bull: 80 mg pe 8,4
Bautura Rockstar, aroma originala: 160 mg pe 16 de ceai in conformitate cu Caffeine Informer (Alte arome pot fi mai mult; Perforat si Pure Zero sunt 240 mg pe cana in functie de Caffeine Informer)

Ciocolata si surse ascunse

Spre deosebire de cafea, culoarea va spune ceva despre continutul de cafeina cu ciocolata. Ciocolata neagra are mai multa cafeina decat ciocolata cu lapte. Cateva chips-uri de ciocolata intr-un cookie nu te vor face sa te trezesti, dar un intreg bar de ciocolata neagra iti va da o lovitura mica:

Ciocolata neagra: 43 mg pe 100 grame (dar barele de cacao inalte ar putea avea de doua ori mai mult)

Ciocolata de lapte: 20 mg per 100 grame

Pudra de cacao: 8 pana la 20 de grame per lingura, in conformitate cu ConsumerLab

In afara de ciocolata si, eventual, unele deserturi care contin cafea, nu exista multe alimente obisnuite cu cofeina ascunsa. Dar daca consumati bauturi sau geluri sportive, este posibil sa obtineti mai multa cantitate de cafeina in cantitati semnificative, fara a o realiza.

Deoarece cofeina poate ajuta la performanta sportiva, unele suplimente si alimente sportive il includ. Un impuls suplimentar, minunat! Dar nu asa de minunat daca lucrati noaptea tarziu sau daca sugeti gel dupa gel pe termen lung si nu realizati ca unele arome sunt cofeina si unele nu sunt. Cel putin acestea tind sa fie etichetate, deci asigurati-va ca ati citit amprenta fina.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.