De ce mastile se simt inconfortabile, chiar si atunci cand respirati bine - I

15 iul. De ce mastile se simt inconfortabile, chiar si atunci cand respirati bine – I

Este mai confortabil sa mergi cu fata goala decat sa porti o masca. Si multi dintre noi nu suntem obisnuiti sa le purtam, asa ca prima experienta de a purta masti – poate vara, in mijlocul unei pandemii – se poate simti inabusitoare. Dar relaxati-va: masca nu va restrictioneaza de fapt respiratia. Promisiune.

Amintiti-va, desi unele persoane au o afectiune medicala care impiedica purtarea de masca, aceasta nu are nicio legatura cu mitul potrivit caruia mastile reduc cantitatea de oxigen pe care o luati. Aceste conditii implica de obicei una dintre urmatoarele: au o afectiune pulmonara. asta poate face ca impozitul fizic sa aspire aer suficient; au probleme senzoriale sau de anxietate care fac imposibila tolerarea unei bucati de tesatura peste gura; sau au alte probleme care ar ingreuna eliminarea mastii daca este nevoie (de exemplu, bebelusii nu ar trebui sa poarte masti). Simpla constatare a senzatiei de a purta o masca neplacuta nu este o afectiune medicala.

Ce se intampla atunci cand ii pui o masca peste gura si nas? Nu va blocati alimentarea cu aer. Permiteti caldura, umiditate si propria respiratie sa se colecteze chiar sub nas. S-ar putea sa transpirati putin. Este posibil sa existe o fibra ratacita acolo care iti gadila nasul.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.