De ce nu ar trebui sa-ti ceri scuze excesive si ce sa spui in schimb - I

13 iul. De ce nu ar trebui sa-ti ceri scuze excesive si ce sa spui in schimb – I

Pentru unii oameni, este usor sa se scuze excesiv – sau sa faceti o limita – pentru orice inconvenient perceput . Daca intarzii sa intalnesti un prieten la un film, s-ar putea sa oferi un „Imi pare atat de rau”, ca si cum asta ar schimba ceva.
Pentru unii , a-si cere scuze poate face sentimentul in mare masura lipsit de sens.

De ce oamenii isi cer scuze excesive?
Cererea de scuze poate parea o modalitate usoara de a atenua vina sau de a recunoaste responsabilitatea atunci cand faci ceva gresit, oricat de minor ar fi. Dar oamenii care isi cer scuze pentru fiecare lucru mic, fie ca apar cu cinci minute tarziu pana la o intalnire la pranz, daca apasa butonul pentru podeaua gresita de pe un lift sau se lovesc accidental de cineva, pot parea de fapt sa aiba o stima de sine scazuta.

Aceasta este ceea ce psihologul Kelly Hendricks a declarat pentru Psych Central in 2019 , explicand: „Cei care isi cer scuze excesive se simt adesea ca o povara pentru altii, de parca dorintele si nevoile lor nu ar fi importante”. Romancier Caroline Leavitt a descris recent cum tendinta ei de a-si cer scuze excesiv a fost un fel de armura psihologica, folosita pentru a se ingriji de un sentiment de vina:

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.