De ce oamenii inteligenți fac greșeli stupide

06 ian. De ce oamenii inteligenți fac greșeli stupide?

După cum știți, atunci când alți oameni fac greșeli stupide, este pentru că sunt fundamental incompetenți. Când faceți o greșeală proastă, este din cauza unor circumstanțe specifice și / sau pentru că altcineva este fundamental incompetent. Adam Robinson, maestrul de șah și fondatorul revistei Princeton, a identificat șapte factori care fac oamenii inteligenți să acționeze prost. Veți recunoaște unele dintre ele – de exemplu, fiind în plină expansiune – și învățarea celorlalți vă va ajuta să evitați greșelile mai proaste.

Dacă vă prindeți să faceți aceeași greșeală de mai multe ori, nu este pentru că sunteți proști. Probabil pentru că aveți un caz recurent de unul sau mai mulți dintre acești șapte factori. Pentru a preveni greșeala, trebuie să abordați cauza principală. De exemplu, factorul care afectează cel mai mult calitatea postului meu este gestionarea timpului. Când construiesc un tampon de postări pe blog, așa că nu lucrez la ele până la termenul limită, aceste postări merg de la foarte bune la foarte bune.

Poate că intri în bender pentru că ai vorbit la telefon când conduci (supraîncărcare de informații) și pentru că pleci acasă prea târziu (urgență); poate că sunteți în spatele termenelor limită pentru că vă ocupați prea mult, deoarece nu doriți să spuneți nu în ședințe (coeziune socială) deoarece sunteți îngrijorat de a fi concediat (stres). Deci, secretul conducerii mai bune ar putea fi trezit mai devreme, iar secretul de a respecta termenele limită ar putea să vă arate sentimentul de securitate a locului de muncă, vorbind cu șeful tău despre așteptări (sau poate prin răpire și șantaj, stilul 9-5, dar probabil ca nu).

Acesta este motivul pentru care Lifehacker este atât de obsedat de stabilirea unor obiceiuri bune. Managementul timpului nu afectează doar ceea ce se face, ci cât de bine se face. Meditatia scade direct stresul, dar reduce si greselile care produc stres. Monotaskingul nu accelerează doar o sarcină, ci mărește precizia.

Adresarea tuturor celor șapte cauze nu reprezintă o rezolvare rapidă. Dar dacă ați încercat remedierile rapide și nu se lipesc, verificați aceste șapte cauze. S-ar putea să găsiți mai multe. Lucrați asupra acestor cauze, astfel încât nimeni să nu vă greșească pentru unul dintre acești oameni de fapt mut.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.