De ce sunt atât de multe grupuri LGBTQ care tac cu privire la acest scandal #MeToo

21 mart. De ce sunt atât de multe grupuri LGBTQ care tac cu privire la acest scandal #MeToo?

Luni noaptea, locuitorii din West Hollywood au cerut lui John Duran să-și părăsească poziția la Consiliul de Vest al orașului Hollywood după săptămâni de acuzații de abuz sexual împotriva lui. Era un moment profund sobru. Nativul Angeleno se mândrește cu zeci de ani de activitate de advocacy pentru comunitățile gay și HIV-pozitive ale orașului. Duran și-a cedat poziția de primar al West Hollywood în dimineața zilei de luni, citând îngrijorări legate de sănătate, dar acest lucru a fost mai puțin important decât ar părea. Postul de primar este în mare parte ceremonial, rotindu-se în fiecare an printre membrii consiliului, iar Duran a remarcat că West Hollywood îl percepe ca fiind primar, indiferent cine ocupă locul. El rămâne în consiliu și nu intenționează să demisioneze din acest post.

Luarea unei poziții împotriva lui Duran pare să fie un lucru destul de simplu. Cu toate acestea, multe organizații LGBTQ – unele dintre ele legate de ascensiunea lui Duran în elita din West Hollywood – au fost tăcute în urma furtunii. Doar două organizații importante – Fondul Victoriei LGBTQ și democrații Stonewall – au cântărit. Controversa ridică întrebări cu privire la dorința Gay Inc. de a face față mișcării #MeToo – cea care a stimulat conversațiile naționale despre consimțământ – atunci când mișcarea aterizează pe cont propriu la domiciliul clientului.

Luna trecută, Los Angeles Times a raportat că trei bărbați l-au acuzat pe Duran de abatere sexuală, în timp ce alții au stabilit o reclamație de 500 000 USD împotriva orașului pentru hărțuire sexuală. În ultimele două întâlniri ale consiliilor orășenești, un număr de bărbați l-au acuzat pe Duran de avansuri inadecvate.

Un acuzator, Cole Ettman, a spus consiliului că Duran l-a propus.

„I-am spus că vreau să mă implic în oraș. El a spus că e minunat, dar vreau un gol gol, „a spus Ettman, redactând conversația în timp ce vorbea.

Duran neagă orice nelegiuire. El sa poziționat ca o daună colaterală a unei epoci sexofobe #MeToo. Un produs al anilor ’70, își amintește de o stigmă anti-homosexuală împotriva vieții și spune că a susținut egalitatea cu unele dintre cele mai importante organizații locale și naționale LGBTQ.

„Am constatat că există plângeri care trebuie luate în serios despre hărțuirea sexuală, dar nu toată expresia sexuală este hărțuirea sexuală” – John Duran

Nu este vorba doar de acuzațiile, ci de răspunsul lui Duran față de aceștia, care au rezistat rezidenții. Într-un interviu acordat lui Splinter înainte de întâlnirea de luni, Duran a reiterat observațiile controversate pe care le-a făcut în cadrul unui interviu radio recent, în care susținea că este singurul membru activ al consiliului sexual.

Duran a numit în mod direct doi colegi, despre care a spus că nu făcuse sex în 20 de ani, altul pe care nu l-ar fi dat prea mult și un al patrulea pe care la caracterizat drept inactiv sexual din cauza căsătoriei.

„Apropo, aici este o distinctie completa intre homosexuali si lesbiene”, a adaugat Duran. „Cred că veți găsi mai multe niveluri de promiscuitate și de activitate sexuală pe partea masculină a diviziunii de gen. Și din partea feminină, și știu asta pentru că am vorbit cu multe lesbiene și femei drepte de-a lungul deceniilor, că femeile doar interacționează sexual mai mult din mintea lor „.

Consilierul John Heilman, un bărbat homosexual, a refuzat să comenteze Splinter despre cele mai recente remarci ale lui Duran despre consiliu, în timp ce Lauren Meister, membru al Consiliului, le-a caracterizat drept o distragere nefericită pentru un oraș care se confruntă cu probleme legate de adăpost și trafic.

„Nu vreau să discut despre viața mea personală ca urmare a faptului că primarul meu vorbește despre asta în presă”, a declarat un alt membru al Consiliului, Lindsey Horvath, în cadrul reuniunii publice de luni.

Momentul scandalului este deosebit de dureros pentru Hollywoodul de Vest, care se înrăutățește încă de la moartea a doua a unui om negru homosexual în casa unui proeminent donator democrat, Ed Buck, în ianuarie. Investigațiile sunt în curs de desfășurare, iar Buck nu a fost acuzat de o crimă.

Locuitorii l-au acuzat pe Duran că a coborât la Buck, ceea ce el neagă. Ca avocat, Duran a lucrat anterior pentru Buck și mai târziu a acceptat bani de la el. Locuitorii spun că acuzațiile de hărțuire, împreună cu relațiile lui Duran din trecut cu Buck, prezintă o lipsă de empatie față de victimele abuzurilor sexuale.

O astfel de combinație de factori pare să îl facă pe Duran un candidat evident pentru genul de denunțări pline de grabă și desființarea legăturilor care au salutat alți bărbați care s-au confruntat cu acuzații #MeToo. Dar nu asta sa întâmplat. În schimb, cele mai proeminente grupări aliate LGBTQ sau LGBTQ au rămas tăcute și au refuzat să explice de ce nu se vor rupe pe deplin cu Duran.
În ianuarie, 50 de organizații LGBTQ au semnat o scrisoare care a cerut investigații asupra lui Buck și a cerut membrilor consiliului să-și returneze banii din campanie. Printre acestea se numără Campania pentru drepturile omului, Grupul operativ LGBTQ, ACLU și Equality California.

Astfel de grupuri au susținut mult timp împotriva violenței sexuale. HRC sa opus numirii Curții Supreme a lui Brett Kavanaugh, la fel ca ACLU, un pas extraordinar de rar pentru o organizație care nu ia poziție față de candidații prezidențiali. Ambii au citat acuzațiile de agresiune sexuală împotriva lui Kavan în opoziție.

Cu toate acestea, nimeni nu a comentat acuzațiile #MeToo împotriva lui Duran.

Duran a ajutat la găsirea Equality California, iar organizația și-a susținut candidatura în 2017, lăudându-l ca „remarcabil”. A slujit în consiliul organizației timp de opt ani. Grupul nu a răspuns la trei solicitări de comentarii cu privire la acuzațiile sau sprijinul trecut pentru Duran.

Duran a servit și în consiliile ACLU, Task Force LGBTQ și Lambda Legal. Grupul operativ ACLU și LGBTQ a refuzat să comenteze. Lambda Legal nu a răspuns în mod specific acuzațiilor Duran, dar a declarat că organizația a depus numeroase dosare de judecată împotriva hărțuirii sexuale homosexuale.

Când Hollywood-ul de Vest a câștigat un scor perfect din anul precedent al Indicele Egalității Municipale a Campaniei pentru Drepturile Omului, Duran a atras realizarea ca contrapunct administrației Trump.

„Nu trebuie să ne oprim niciodată lupta pentru membrii comunității noastre aici și pentru persoanele LGBT din întreaga națiune”, a spus el.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.