Este sigur să lăsați un câine să vă lingă

20 aug. Este sigur să lăsați un câine să vă lingă?

Una dintre cele mai bune părți despre câini este cât de afectuoși pot fi. Este aproape ca și cum pot simți când suntem răniți sau simțim, și apoi încearcă să ne ajute cu sărutări suplimentare. Dar, în timp ce sunt bine intenționate, aceste sărutări – bine, lacrimogene – s-ar putea să nu fie întotdeauna bune pentru sănătatea ta.

Din păcate, acesta a fost cazul unei femei din Ohio, care a contractat o infecție rară, după ce câinele ei a lins o zgârietură ușor infectată și a sfârșit să aibă amputat atât picioarele, cât și mâinile. În acest caz, bacteriile din gura câinelui se răspândesc în corpul ei prin rana deschisă – și același lucru s-ar putea întâmpla dacă un câine, pisică sau alt animal vă mușcă sau vă zgârie.

Deci, ce înseamnă asta pentru săruturile cățelușului? Sunt în afara limitelor, sau a fost vorba despre un avânt? Ar trebui să vă faceți griji dacă câinele dvs. vă linge fața sau o zgârietură pe braț? Iată ce trebuie să știți.

Când să vă faceți griji atunci cand va linge un caine

Când te gândești la tot ceea ce un câine se linge sau îi bagă în gură – gunoiul de stradă, apa de toaletă, gunoiul lor etc. – probabil nu vei dori să-și dorească limba pe față. Dar, potrivit lui Pritish Tosh, M.D., specialist în boli infecțioase la Clinica Mayo, în cele mai multe cazuri, săruturile câinilor sunt probabil bine. „Va fi dăunător dacă lăsați câinele să-și lingă fața? Probabil că nu ”, a spus el într-un videoclip lansat de Clinică, dar cel mai bine este să-i ferim de răni deschise.

La fel ca oamenii, gura câinilor este plină de bacterii tot timpul. De fapt, Centrele pentru Controlul Bolilor au descoperit că până la 74% dintre câini au Capnocytophaga (bacteriile care au infectat femeia din Ohio) în gură în orice moment, deoarece face parte din microbiomul lor natural. Dar aceasta nu este o problemă pentru majoritatea oamenilor și să te îmbolnăvești de un câine care te linge este foarte rar. Grupurile care prezintă cel mai mare risc să se îmbolnăvească de această bacterie sunt cele cu sisteme imunitare deja slăbite, precum vârstnicii, gravidele, bolnavii de cancer, cei care beau alcool în exces, persoanele care și-au eliminat splina și cei care iau anumite medicamente, ca unii steroizi, spune CDC.

Semne că sunteți infectat

Semnele și simptomele unei infecții de la Capnocytophaga transmise de dvs. de către un câine apar de obicei la trei până la cinci zile după ce ați fost lins, dar CDC spune că ar putea fi cât mai curând într-o zi sau până la 14 zile. Și oamenii pisicii, nu ești clar: Capnocytophaga se poate răspândi și dacă o pisică linge o rană deschisă sau te mușcă.

Conform CDC, există o serie de semne și simptome ale unei infecții cu Capnocytophaga, inclusiv:

  • Blistere în jurul mușcăturii se rănesc în câteva ore de la mușcătură
  • Roșeață, umflare, puroi drenant sau durere la rana mușcăturii
  • Febră
  • Diaree și / sau dureri de stomac
  • Vărsături
  • Cefalee și / sau confuzie
  • Dureri musculare sau articulare

Dacă observați oricare dintre aceste simptome, veți dori să solicitați imediat asistență medicală, deoarece infecția cu Capnocytophaga poate provoca complicații grave, precum un atac de cord, insuficiență renală și gangrenă – ceea ce duce la amputarea membrelor, la fel ca în cazul femeii din Ohio. . Din nou, infectarea în acest fel este foarte rară, dar atunci când se va întâmpla, trei din 10 persoane care o dezvoltă vor muri ca urmare. În cele mai multe cazuri, și dacă o prindeți la timp, persoanele care au o infecție cauzată de Capnocytophaga vor primi un curs de antibiotice și se vor recupera.

Cum se poate preveni infecția

La o vârstă fragedă, am învățat că mușcarea de câine ar putea fi o veste proastă, mai ales când vine vorba de rabie, dar lingurile de câini nu au venit cu același avertisment. Așadar, luați în considerare acest avertisment: nu lăsați câinii sau pisicile ca niște răni deschise, inclusiv zgârieturi sau oriunde în altă parte în care pielea dvs. a fost ruptă.

Chiar dacă aveți un sistem imunitar puternic, dacă un animal de companie își linge o rană deschisă, spălați-l cu săpun și apă imediat, doar pentru a fi în siguranță și păstrați cu ochii la orice simptom de infecție. Dacă ceva pare sau se simte ieșit din comun, contactați imediat medicul. Dar pentru majoritatea oamenilor și, în cele mai multe cazuri, săruturile câinelui sunt total bine.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.