25 ian. Evenimente notabile in istorie

284 – Diocletian este proclamat imparat roman, chestie foarte vesela cand buletinul inca il recomanda cu grecescul Diocles. Prin urmare, nimeni nu se mai mira ca baiatul nostru are apucaturi tipice de fanariot si asociaza la conducere o adevarata clica de indivizi dubiosi, denumita pompos tetrarhie. Merita notat ca mos Diocle este primul imparat care iese la pensie de unul singur (1 mai 305) si isi petrece batranetile comentand pentru o televiziune locala paruiala civila in care se scufunda imperiul.

1915 – Se naste regizorul japonez Kon Ichikawa. Biografia lui e destul de neclara, dar niponii sunt siguri: asta e fiul lui Kon Ichiwa si frate bun cu Wakarimasu Ka si Sayo Nara.

1917 – Ucraina se declara republica. Rusii le confirma statutul doi ani mai tarziu, dar adauga parsiv sovietica si socialista. Nu-i nimic, toate problemele diplomatice sunt rezolvate in 1922, cand tot rusii vin cu solutia: Bre, noi tinem asa de mult la voi ca nu va mai dam drumu’. Hai, ca ne potrivim bine: pai la cat de taranoi si badarani suntem in politica externa, crezi ca ne mai deosebeste cineva?

1985 – Microsoft lanseaza Windows, versiunea 1.0. Adica “Windows – Un Zero”, dupa cum ii spun carcotasii epocii. Fraieri, astia n-apucasera inca sa testeze Millenium sau Vista.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.