Extractul de ceai verde poate fi ingrozitor pentru ficatul dumneavoastra

25 nov. Extractul de ceai verde poate fi ingrozitor pentru ficatul dumneavoastra

Un barbat din Texas a avut nevoie de un transplant de ficat dupa ce a luat extract de ceai verde, iar cazul sau nu este primul de acest gen. Ceaiul verde suplimente (dar nu si ceaiul verde) au fost legate de leziunile hepatice si in trecut.

Cum sa intelegeti daca suplimentele dvs. sunt sigure

Pentru a fi clar, afectarea hepatica a suplimentelor este rara si exista doar o mana de cazuri cunoscute sau puternic suspectate. Omul de la Texas, Jim McCants, spune medicii lui au concluzionat ca suplimentele de ceai verde au fost probabil vina dupa ce au considerat pentru prima data alcoolul (baut abia) si medicamentele pe baza de prescriptie medicala (nu luase deloc). Este posibil ca altceva sa-i provoace daune hepatice, dar este posibil ca si altii sa fi fost raniti si niciodata sa nu afle de ce.

Institutul National de Sanatate, in baza lor de date LiverTox, estimeaza extractul de ceai verde ca fiind o cauza bine stabilita a unei traumatisme hepatice evidente clinic. Deasemenea observam ca extractul de ceai verde este unul din numeroasele ingrediente din Hydroxycut, provoca leziuni hepatice.

Supliment legate de leziuni hepatice este in crestere, in conformitate cu un studiu din 2016 publicat in Hepatology, si extract de ceai verde este un ingredient comun in multe dintre suplimente legate de leziuni hepatice. Steroizii anabolizanti sunt altii. Nu faceti steroizi, copii.)

Ce poti sa faci

Daca beti ceai verde, simtiti-va liber sa continuati sa beti. Persoanele care au suferit leziuni hepatice au luat suplimente concentrate, nu savurand ceai. Din pacate, nu exista o modalitate buna de a va asigura ca suplimentele dvs. sunt sigure, chiar daca leziunile hepatice sunt rare. Substantele chimice din ceaiul verde care par sa provoace daunele sunt catechinele, exact aceleasi substante chimice care au fost legate de pierderea in greutate si beneficii pentru sanatatea inimii – cu alte cuvinte, motivul pentru care oamenii iau pilulele in primul rand.

Suplimentele nu trebuie sa fie testate pentru siguranta lor, asa ca administrarea fara avizul medicului poate fi, uneori, o problema majora. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara a emis un avertisment ca oamenii ar trebui sa evite sa ia mai mult de 800 de miligrame pe zi de catehine de ceai verde, ceea ce ar putea fi o regula buna de urmat.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.