sos de rosii

06 sept. Faceti sosul de tomate in oala sub presiune cu doar doua ingrediente

Pe masura ce sezonul de rosii se apropie de sfarsit, multe persoane pornesc in achizitia a plase intregi de tomate pentru ca la iarna sa poata  manca o multime de sandwich-uri cu sos de rosii!

Poti sa faci acest sos de rosii chiar si cu cele mai moi rosii din piata

Solutia pentru aceasta „problema” estetica a rosiilor din pietele romanesti este una eleganta: utilizati oala sub presiune pentru a coagula fructul, apoi – folosind setarea lenta de gatit – concentrati-va pe evaporarea excesului de apa. Vei avea nevoie de putine ingrediente, adica de rosiile bio si poate un varf de sare mare. Este atat de simplu, abia se considera ca o reteta, dar sunt bucuros sa va trec prin acest proces.

In primul rand, luati toate rosiile pe care le aveti (am avut aproximativ cinci kilograme), spalati-le si puneti-le in insertia oalei instant. Nu scoateti tulpinile (unii spun ca adauga o nota fresh). Adaugati o ceasca de lichid preferat. Aceasta poate fi apa sau vinul, dar stati departe de orice alt lichid, deoarece lichiorul, de pilda, poate crea un nor de vapori inflamabil, ceea ce este rau.

Inchideti vasul si apasati pe butonul „Manual” sau „gatit de presiune”. Folosind butoanele „+” si „-„, setati timpul de preparare la trei minute. Dupa ce a trecut timpul, lasati presiunea naturala, apoi deschideti vasul instant si transferati continutul acestuia intr-un vas mare.

Apoi, preluati lichidul si incepeti sa stergeti si macinati rosiile in oala. La inceput, totul va parea ca este doar suc de rosii, dar nu va ingrijorati. Continuati sa treceti lichidul suculent prin sita pana cand tot ce ati lasat in urma este tulpina, semintele si pielea rosiilor. Nu le aruncati: amestecati-le cu o cantitate egala de sare si le uscati in cuptor pentru a face sare de rosii.

Lasati capacul de pe vasul instant, apasati butonul „Slow Cook” si folositi butonul „Adjust” pentru a va asigura ca este setat la „Normal”. Sosul se gateste si se condenseaza timp de 15 ore, amestecandu-se din cand in cand.

Aceasta reteta va va oferi aproximativ un litru si jumatate de sos cremos. Daca doriti sa fie mai gros, gatiti-l mai mult. Daca doriti pasta de rosii, lasati-o sa fiarba inca 15 ore. Odata ce ati atins consistenta dorita a sosului, puneti-l in  borcane sau recipiente de supa si introduceti le in frigider sau congelator.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.