Fata in fata cu tehnologia

05 aug. Fata in fata cu tehnologia

Este Anul Robocallului, se pare. Nu am observat acest lucru in mod direct, dar un numar de prieteni, colegi si postere de pe Internet par a fi inundati cu telefoane de rahat acum mai mult ca niciodata. Ce vremuri minunate traim, in cazul in care oricine are un auto-dialer poate distruge milioane de apeluri catre oameni care nu vor sa auda despre ofertele de vacanta inselatoare sau alte prostii.

In timp ce asteptam cu totii ca certificatele STIR si SHAKEN sa decoleze, trebuie sa luati cateva momente pentru a va asigura ca ati facut tot ce puteti pentru a impiedica robocalizarea sa va ajunga la voi. Este o sarcina Sisyphean, dar trebuie sa stati pe partea de sus – pentru sanatatea voastra. Iata cateva dintre sugestiile noastre:

Exista o aplicatie pentru asta

Exista o multime de aplicatii pe care le puteti utiliza pentru a bloca apelurile telefonice, care de obicei functioneaza prin identificarea numerelor spam care au fost deja lovite de alte persoane si blocandu-le in mod preventiv inainte de a va rasuna. Ei nu sunt perfecti, dar ofera o prima linie rezonabila de aparare impotriva neplacerilor.

Am fost un fan imens de Hiya (Android, iOS) de ani de zile, deoarece mi-am gasit versiunea gratuita face o treaba solida de a pastra robocalele in jos. Asigurati-va ca actualizati baza de date la intervale regulate (la fel ca in, ori de cate ori primiti un apel enervant sau doua), si asigurati-va ca ati configurat aplicatia, astfel incat acesta blocheaza automat numerele problematice si „inselatorii vecine,“ sau falsificata numere care arata foarte mult ca numarul dvs., in loc sa va avertizeze despre ele.

Imi place, de asemenea, WideProtect si Mr. Number pentru iOS si Android, respectiv, care va permit sa blocati numerele incepand cu prefixele dorite. Daca primiti o multime de apeluri dintr-un cod de zona care nu este al tau si nu stii pe cineva cu numarul asta, bloca totul.

Puteti incerca, de asemenea, sa platiti pentru aplicatii cum ar fi Robokiller, care ar putea functiona bine pentru dvs., dar as oferi mai intai optiunile gratuite. Este enervant sa platesti o taxa lunara pentru a nu fi deranjat.

Verificati operatorul dvs. wireless pentru functiile de blocare a spamului

Daca operatorul dvs. de telefonie mobila ofera functii de identificare a spam-ului si blocare sau aplicatii gratuite, nu exista nici un pericol in a le da o sansa. Aceste functii s-ar putea sa nu functioneze foarte bine, dar ele sunt mai bune decat nimic:

Incearca inregistrarea „Do Not Call”, dar nu-ti activa sperantele

Sigur, puteti sa va inscrieti in registrul „Do Not Call” al Comisiei Federale de Comert, dar totusi veti obtine spam. Am ajuns la punctul in care este mai usor pentru escrocii sa explodeze numerele de telefon si fie sa nu fie prinsi, fie sa obtina astfel de rezultate pozitive, ca prinsul nu este prea mult de descurajare. In orice caz, acest registru exista si va puteti inscrie pentru acest lucru – deoarece chiar daca un placebo va poate ajuta sa va simtiti mai bine – dar nu va stresati atunci cand nu functioneaza.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.