Fierbeti marinada înainte de a o servi ca sos!

30 iun. Fierbeti marinada înainte de a o servi ca sos!

La gratar, picnic sau pur si simplu la o masa in familie, oricand e un prilej mai mult decat perfect pentru a servi marinada alaturi de preparate delicioase! Insa este ceva important ce trebuie să știți si la care s-ar putea să nu v-ați gândit: dacă in marinada preparata de dumneavoastra ati pus inainte carde crudă, aceasta poate imprumuta din potentialii germeni ai acesteia!

Nu este o problemă dacă renunți la marinada, dar marinada devine adesea un sos excelent care completeaza preparatele pe baza de carne. Deci, trebuie să păstrați siguranța alimentară în minte! Gatim carnea de pui (sau pește, friptura sau orice altceva) pentru a o face mai delicioasă și pentru a ucide orice fel de Salmonella sau E. coli sau alți agenți patogeni potențial periculoși de alimente ce ar putea supravietui si dezvolta noi colonii pe carnea crudă. Dacă ați marinat carnea înainte de gătit, trebuie să vă gândiți și la germenii din marinadă.

Din fericire, există câteva modalități ușoare de a evita contaminarea alimentelor oaspeților dvs.:

Faceți mai întâi marinada. Doar adăugați la fel de mult ca în carnea de care aveți nevoie cu adevărat și salvați restul într-un borcan după gătit.

Utilizați marinada ca de obicei, dar apoi gătiți-o. Dacă aduceți un lichid la fiert pentru un moment (faceti-o pentru un minut întreg pentru a fi sigur), veti omori omoară Salmonella și orice alti germeni de contaminare a alimentelor care ar putea fi o problemă.

Ce metodă alegeți depinde de modul în care marinarea dvs. are gust după gătit. (Unele ingrediente își schimbă aroma după gătit, pe care le puteți savura sau nu.) Gatiți o porțiune pentru a le testa dacă nu sunteți sigur. Și dacă încă decideți cum să vă aromați mâncarea pentru a patra, verificați aceste idei de marinadă.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.