Fii prezent - stai fara telefon si bucura-te de viata

28 ian. Fii prezent – stai fara telefon si bucura-te de viata

Niciun telefon la masa.
Anul trecut am fost la o reuniune de liceu si, deoarece majoritatea dintre noi nu ne mai vazusem de aproape 10 ani, a fost foarte incomod la inceput. Deci ghici ce au facut oamenii? Si-au luat telefoanele.

Am facut-o prea multe ori cand ma simt inconfortabil, plictisit sau doar sa mai treaca timpul. Dar, in ultimul an, am facut un efort pentru a-mi evita telefonul la masa, daca sunt cu cineva si rar o fac in aceste zile, cu exceptia cazului in care verific ceva rapid. Sincer sa fiu, mi se pare un pic lipsit de respect, deoarece telefonul tau este mai important decat oamenii cu care esti. Retineti acest lucru si nu uitati sa fiti prezenti cu oamenii cu care sunteti.

Faceti o declansare a retelelor sociale.
Toti cei pe care ii urmaresti pe social media adauga ceva pozitiv vietii tale? Sau te simti coplesit si in jos dupa ce ai parcurs feed-ul tau?

De curand mi-am declansat Instagramul , urmarind prea multe conturi (peste 800 !!) si, evident, nu am putut tine pasul cu toate. Asa ca m-am asezat intr-o seara in timp ce ma uitam la televizor si am trecut prin toate conturile pe care le urmaream. In cele din urma, am urmarit aproximativ 200 de conturi si mi s-a parut atat de revigorant!

Luati ceva timp pentru a parcurge toti oamenii pe care ii urmati. Te fac sa te simti inspirat, fericit si pozitiv? Sau declanseaza coplesirea, nesiguranta si negativitatea? Poate ca sunt persoane pe care le-ati urmarit cu ani in urma si nu mai rezonati cu ele sau conturi care au fost sterse pe parcurs.

Faceti o pauza de pe retelele de socializare.
Cu totii vrem sa ne fotografie viata, dar suntem deseori atat de concentrati sa surprindem momentul, incat uitam sa fim in momentul respectiv . Nu simti nevoia sa filmezi tot ceea ce faci. Alege sa te bucuri de cateva momente doar pentru tine si pentru cei alaturi de tine. Sau faceti fotografia si postati-o mai tarziu, astfel incat sa va puteti bucura cu adevarat de momentul respectiv.

Provocati-va sa stati in afara telefonului pentru o zi, un weekend sau chiar o saptamana intreaga daca va simtiti curajosi.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.