10 aug. Ghidul calatorului de lux – Partea a II – a

Dețineți un statut de membru de elită sau un card de credit co-branded de companie aeriană

Achiziționarea unui permis de îmbarcare prioritar vă va apropia de partea din față a liniei, dar nu chiar din față. Cu excepția celor care necesită asistență suplimentară, cum ar fi părinții cu copii, aceste grupuri de îmbarcare timpurie sunt rezervate de obicei pasagerilor cu statut de elită. Dacă sunteți un zbor normal, ar putea merita să vă uitați în programul de fidelizare al unei companii aeriene pentru a vedea ce beneficii puteți obține.

Delta, de exemplu, are un program de fidelizare cu mai multe niveluri. Pentru a vă califica pentru statut, Delta ia în considerare distanța parcursă și clasa dvs. de tarif sau numărul de zboruri pe care le luați, pe lângă cheltuielile anuale cu acea companie aeriană (sau cu orice companie aeriană parteneră) într-un an dat. Dacă câștigați statutul Delta, beneficiați, de asemenea, de avantaje de acces prioritare pe companiile aeriene partenere, cum ar fi Virgin Atlantic și invers.

În mod alternativ, următorul lucru este să luați în considerare o carte de credit co-brand pentru compania aeriană, așa cum am scris mai înainte. S-ar putea să obțineți alte avantaje, cum ar fi să verificați gratuit prima geantă sau o reducere la mâncare și băuturi în zbor. Aceasta ar putea fi ceva de luat în considerare dacă sunteți un zbor normal sau preferați să călătoriți cu o companie aeriană în special, deoarece puteți utiliza doar kilometri câștigați cu acea companie aeriană (sau companii aeriene partenere).

Sau doar găsiți un card de credit cu avantaje de călătorie care vor plăti pentru beneficii, cum ar fi permisele de îmbarcare prioritare. Chase Sapphire, de exemplu, oferă 300 USD în credit de călătorie pe care îl puteți folosi la dispoziția dvs.; acestea oferă, de asemenea, un permis prioritar care vă oferă acces gratuit la saloanele aeroportului.

Rezervați un scaun suplimentar pentru cabina principală și nu zburați cu low cost

Dacă doriți să urcați puțin mai devreme, următoarea opțiune este să rezervați un scaun suplimentar principal al cabinei, care este denumit diferit în funcție de compania aeriană. Puteți cumpăra aceste locuri online sau la ghișeul de check-in. Scaunul suplimentar principal al companiei American Airlines, de exemplu, începe de la 20 de dolari, dar vine cu îmbarcarea timpurie (în grupul al cincilea), pe lângă o geantă gratuită, wifi și gustări. Dacă prețuiți încă un spațiu pentru picioare, s-ar putea să merite. JetBlue vinde scaune „Chiar mai mult spațiu”, care vă plasează în grupul de îmbarcare „A” și vă oferă acces la liniile de securitate accelerate; costul depinde de zborul dvs. exact.

Un alt lucru important de menționat dacă aveți prioritate îmbarcarea rapidă: nu cumpărați un loc de bază pentru economie. Pe United și American, sunteți plasat automat în ultimul grup de îmbarcare (cu excepția cazului în care aveți statut cu compania aeriană), ceea ce înseamnă că veți avea ceea ce a mai rămas din rezervoarele compartimentului aerian pentru a vă agăța. Și, bineînțeles, dacă nu ați rezervat un loc de bază pentru economie, aveți garantat un grup de îmbarcare înaintea celor care au făcut acest lucru.

Eleste un alt factor care distinge Sud-Vestul de majoritatea altor companii aeriene. Compania aeriană low-cost determină, de asemenea, ordinea de îmbarcare în funcție de cât de devreme înregistrați. „Cu cât înregistrați mai devreme, începând cu 24 de ore înainte de plecare, cu atât va fi mai scăzut grupul de îmbarcare și poziția dvs.”, se arată pe site-ul Southwest. În acest caz, ar trebui să verificați cu siguranță momentul în care vi se oferă posibilitatea.

Și dacă doriți doar să vă asigurati ca zborul dvs. va avea spațiu pentru geantă fără să plătiți în plus, încercați să întrebați însoțitorul la ghișeul de check-in sau agentul de poartă dacă zborul dvs. este complet (sau contactați compania aeriană prin telefon). Cel puțin veți ști la ce să vă așteptați în momentul în care vă urcați în zbor și dacă verificarea poartă poate fi cea mai bună soluție.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.