Intotdeauna sa fii amabil

04 mai Intotdeauna sa fii amabil

Cand spui nu, fii mereu amabil. Incepeti cu o afirmatie pozitiva pentru a iesi mai politicos. De exemplu, daca cineva te invita sa mergi la o cafea, dar ai deja un alt angajament sau chiar ai nevoie de ceva timp pentru tine, poti spune ceva, cum ar fi „Mi-ar placea, dar astazi am foarte multa treaba, imi pare rau “. Evitati sa rulati sa incercati sa gasiti scuze sau s-ar putea sa va sapati intr-o gaura. In schimb, pastreaza-ti raspunsul clar si simplu.

Nici nu-ti cere scuze prea mari. Nu uitati, NU spuneti unei invitatii sau unei solicitari, nu unei persoane. Daca doriti, oferiti un compromis. Propuneti o alta zi pentru a va intalni la o cafea. Va ajuta vinovatia de a spune nu si persoana isi va da seama ca nu ai nimic personal cu ea, ci doar ca nu in acea zi anume.

Este bine sa fiti mereu politicosi si amabili pentru ca in acest fel o sa puteti sa pastrati oamenii langa voi. Suntem persoane sociale si avem nevoie de oameni in jurul nostru asa ca aveti grija si de cate ori spuneti nu unei persoane pentru ca s-ar putea sa o pierdeti.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.