Medicamentele administrate bebelusilor pot fi periculoase

25 mai Medicamentele administrate bebelusilor pot fi periculoase

Daca sunteti parinte, cunoasteti palpitatiile date de administrarea unor medicamente copilului dumneavoastra. Dupa saptamani de nopti nedormite, credeti ca bebelusul ar putea fi nevoit sa fie chinuit de injectii, dar apoi se pare ca tot cosmarul este dat de aparitia primilor dintisori.

Exista o multime de remedii de tip over-the-counter, care pretind ca usureaza durerea dentitiei, dar trebuie sa fii atent. Administratia pentru Alimente si Medicamente avertizeaza acum despre pericolele produselor de dentitie cu benzocaina, un ingredient numit popular. Diferitele geluri si creme care contin drogul pot provoca efecte secundare rare, dar mortale, la copii, in special cei de 2 ani si cei mai tineri, statele FDA. Administratia incearca sa le scoata de pe rafturile magazinelor, dar pana atunci ar trebui sa le mai folositi pe copilul tau.

Amintiti-va ca exista, de asemenea, un avertisment FDA despre tabletele homeopatice de dentitie si geluri care contin belladonna – o ancheta urmareste sa determine daca aceste produse ar fi putut duce la decesul a 10 copii.

 

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.