Nu este un lucru ușor să recunoști când ai greșit. Iata de ce!

30 dec. Nu este un lucru ușor să recunoști când ai greșit. Iata de ce!

Toti dintre noi fac sau spun ceva greșit din când în când. Este convingerea mea că ceea ce contează cel mai mult nu sunt greșelile pe care le facem în viață, ci modul în care alegem să răspundem după ce le-am făcut. Refuzul de a recunoaște erorile noastre este ușor: pur și simplu presupunem că suntem corecte și ignorăm orice fapt contrar. Recunoscând că am greșit, pe de altă parte, poate fi destul de greu. Și de aceea nu o fac niciodată.

Recunoscând că greșești înseamnă să găsești vina la tine, în loc de alții, care este la fel de groaznic pe cât pare.

Nimeni nu se confruntă cu o greșeală pe care au făcut-o sau, mai rău, acceptând că ar putea fi o persoană defectă într-un fel. Realizând că nu aveți toate răspunsurile vă poate face să vă simțiți slabi și vulnerabili și, din experiența mea, acest lucru este un mod teribil de a simți. În schimb, vă sugerez să vă spun că sunteți, de fapt, corect și că ați avut întotdeauna dreptate. Oricând cineva arată o eroare din partea dvs., este mai bine să presupunem că ei nu știu despre ce dracu vorbește și probabil sunt doar gelos pentru tine. Te vei simți mult mai bine.

Acum, unii oameni îți vor spune că onestitatea – cu tine și cu ceilalți – este cea mai bună politică. Problema este că este nevoie de o creștere personală enormă pentru a se deschide și a fi sincer cu cineva. Sună cu adevărat, foarte greu și nu mă interesează deloc. Mai mult, înainte de a fi sincer cu alți oameni, trebuie să fii cinstit cu tine însuți. Trebuie să faceți o inventariere și să examinați cu adevărat cine sunteți ca persoană. Odată ce începeți să faceți acest lucru, întreaga imagine pe care ați construit-o ca persoană fizică fără deficiențe personale – care ar putea să se destrame. Ei bine, dracu ‘asta. Nu mă las să se întâmple cu mine.

Serios, de ce să va asumati un astfel de risc?

Deținerea până la lucrurile pe care le-ați făcut greșit și având curajul de a spune că vă pare rău o ia o persoană mare, pe care nu o cunosc. Sunt totuși dispus să las pe altcineva să aibă distincția de a fi acea persoană. Sunt dispus să asculte când cineva spune: „Uite, am greșit destul de rău și îmi pare rău”, mai ales dacă mă face să arăt bine prin comparație. La locul de muncă, eu sunt întotdeauna cel care este acolo pentru a mângâia persoana care își asumă întreaga responsabilitate atunci când un proiect mare eșuează. Atâta timp cât vina nu poate fi în nici un caz fixată asupra mea, îi voi spune: „Hei, e în regulă. Nu toată lumea este perfectă. Nu te bate prea mult.

Există durere în recunoașterea faptului că ați făcut ceva greșit sau nu sunteți ceea ce v-ați imaginat pentru dvs., deci sfatul meu cel mai bun nu este să o faceți. Este deosebit de important să nu recunoașteți o greșeală într-o relație, pentru că odată ce v-ați cerut scuze pentru ceva, partenerul dvs. va începe să vă ceară să vă aduceți amendă, să vă recâștigeți încrederea și să o tratați mai bine înainte – toate par a fi stresante sunt lucruri pe care nu le voi face niciodată. Cu câteva luni în urmă, mi-am înșelat prietena și a fost agonizantă să mă gândesc la ce s-ar întâmpla dacă aș fi fost curată și i-aș fi spus. Deci nu am făcut-o și a fost grozav. Cea mai bună decizie a vieții mele. O greutate mare de pe piept.

Cred că am învățat multe despre recunoașterea faptului că greșești de la tatăl meu, care era mereu dispus să facă lucrul greu și să-și dea seama de greșelile lui și care ma inspirat să găsesc o cale mult mai ușoară în propria mea viață.

Și ce pot să spun? Viața este mult mai bună atunci când îți spui că nimic – nimic deloc – este vina ta. Acum, asta mă face perfect? Da, cred asta. În măsura în care pot vedea, așa este.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.