Nu mai presupuneți că uleiurile esențiale sunt sigure pentru piele!

24 ian. Nu mai presupuneți că uleiurile esențiale sunt sigure pentru piele!

Uleiurile esentiale pot fi naturale, dar asta nu inseamna ca sunt mereu sanatoase sau bune pentru tine. Acestea sunt versiuni extrem de concentrate ale substanțelor chimice pe care le produc plantele din diferite motive: unele pentru a atrage polenizatori, unii pentru a respinge sau a le face rău pe inamicii lor naturali.

Utilitatea acestor uleiuri la om este, în principal, că miroase bine, pe care probabil că i-ați dat deja seama: uleiurile esențiale nu vindecă cancerul și nu există dovezi solide că fac mult mai mult pentru sănătate.

Dar oamenii care iubesc (sau vinde) uleiurile esentiale vor spune de multe ori ca exista un ulei pentru tot, si pot fi folositi in mai multe feluri. Între timp, Institutul de Aromaterapie din Atlanta colectează exemple de oameni care au fost răniți de uleiurile esențiale, într-un efort de a convinge specialiștii în aromoterapie că aceste lucruri nu sunt inofensive.

Citind prin raportul lor de vătămare, oamenii au spus că au iritat pielea, arsuri și mai rău de la utilizarea uleiurilor într-o varietate de moduri inofensive. O femeie a primit blistere pe spate după ce a pus câteva picături de ulei de portocale dulci în apa de baie. Un altul a diluat câteva uleiuri de tămâie, marjoram și lemongrass și a aplicat amestecul în spatele urechilor, unde părea să provoace urze și arsuri.

Unele uleiuri, în special citricele, pot cauza arsuri și blistere prin sensibilizarea pielii la soare. Altele pot irita pielea direct. Sfatul comun pentru diluarea uleiurilor, fie în apă, fie într-un ulei „purtător”, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, nu ajută întotdeauna, după cum arată rapoartele privind rănile. Cel mai tare dintre toate sunt poveștile oamenilor care au aplicat uleiuri pe pielea lor sau pe pielea copiilor lor, ca tratament pentru o condiție a pielii, doar pentru a găsi uleiurile au făcut starea mai rău. (Există o fotografie deranjantă aici, pentru cei dintre voi care sunt curioși despre astfel de lucruri.)

In concluzie, unele uleiuri pot fi sigure pentru piele, dacă sunt diluate corespunzător, dar nu au încredere în prieten sau vânzător de ulei pentru a vă oferi parametrii potriviți pentru asta. (Unele dintre rănile din raport au rezultat din utilizarea unui produs exact așa cum este îndreptat.) Ar fi mai bine să le miroși din afară – deși chiar și asta are riscurile.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.