Orașele din S.U.A. cu cele mai multe decese din cauza poluării atmosferice

28 apr. Orașele din S.U.A. cu cele mai multe decese din cauza poluării atmosferice

Scăderea nivelului de poluare a aerului în S.U.A. a condus la mai puține decese și boli, potrivit unui nou raport din această săptămână. Dar există regiuni ale țării, și anume Los Angeles, unde poluarea aerului ucide mii de oameni și, înspăimântător, administrația Trump este gata să inverseze progresul împotriva poluării din ultimii ani.

Bazându-se pe date despre calitatea aerului din sute de județe din întreaga lume, raportul se concentrează asupra a două tipuri de poluare a aerului: poluarea cauzată de mici particule de particule (PM 2,5) și de ozon, gazul format din trei molecule de oxigen. Ridicat în atmosferă, ozonul natural produs de noi scuturi de la radiația soarelui, dar ozonul de la nivelul solului produs de industrializare poate deteriora plămânii.

Raportul estimează numărul anual de decese, boli grave (cum ar fi atacurile de astm) și zile de muncă și școală pierdute cauzate de oricare dintre tipurile de poluare din 2008 până în 2017.

Utilizează date din studii epidemiologice anterioare și Agenția pentru Protecția Mediului estimați cât de mult este probabil ca oamenii să dezvolte condiții legate de poluare și potențial letale cum ar fi infarct miocardic, cancer pulmonar și atacuri severe de astm, având în vedere cantitatea medie de poluare a aerului în care trăiesc.

Patru dintre cele cinci orașe cu cele mai multe decese legate de poluare în 2017 au fost în California, cu zona metropolitană Los Angeles (care acoperă Los Angeles, Long Beach și Glendale) continuând să se mențină la rangul superior din 2010. În 2017, LA un număr estimat de 1.322 decese suplimentare din cauza poluării aerului. Pittsburgh, Pennsylvania a fost singurul oras non

California din top cinci, cu 232 de decese legate de poluare in acel an; în timp ce zona metropolitană din New York a fost a șasea, cu 188 de decese estimate datorate poluării.

Iată primele 10 orașe din raport, numărul de decese estimate cauzate de poluarea aerului în 2017:

  • Los Angeles-Long Beach-Glendale, California (1.322)
  • Riverside-San Bernardino-Ontario, California (940)
  • Bakersfield, California (293)
  • Pittsburgh, Pennsylvania (232)
  • Fresno, California (225)
  • New York-Jersey Orașul-White Plains, New York-New Jersey (188)
  • Phoenix-Mesa-Scottsdale, Arizona (152)
  • Visalia-Porterville, California (131)
  • Cleveland-Elyria, Ohio (116)
  • Chicago-Naperville-Arlington Heights, Illinois (122).

În general, totuși, plămânii americanilor devin din ce în ce mai puțin obturați de poluare. În 2017, raportul a constatat că în SUA s-au estimat cu circa 7.140 de decese din cauza poluării aerului, în comparație cu 12.600 de decese în 2010. Au crescut și zilele de boală și cazurile de boală gravă. Și raportul a constatat, de asemenea, că numărul de zone cu niveluri globale de poluare a aerului mai mari decât liniile directoare stabilite de Societatea Thoracică Americană (care sunt mai stricte decât cele stabilite de Agenția pentru Protecția Mediului) s-au diminuat și ele în timp. Raportul vine, de asemenea, proaspăt în afara unui alt studiu publicat săptămâna aceasta, care a constatat că mai puțini copii din California au dezvoltat astmul deoarece nivelurile de poluare a aerului au început să scadă în anii 1990.

Dar, în ciuda acestei vesti bune, autorii acestui raport spun că există unele tendințe îngrijorătoare. Rata declinului PM 2.5 a început să se înrăutățească în ultimii ani, în timp ce nivelurile de ozon au scăzut aproape deloc. Și datorită încercărilor administrației actuale Trump de a slăbi reglementările create de Actul privind aerul curat, legislația principală responsabilă de reducerea poluării aerului în S.U.A. de la trecerea sa în 1963, acest progres ar putea fi chiar mai amenințat.

Propunerea de revizuire a mai multor norme privind Clean Air Act și revizuirea propusă a normelor privind emisiile de gaze cu efect de seră pentru automobile va face dificil pentru comunități să-și mențină calitatea aerului și chiar mai greu pentru orașele cu o calitate slabă a aerului pentru a curăța, a spus co-autor Gary Ewart, șeful ATS advocacy și relații guvernamentale, într-un comunicat al Societății Americane de Thoracic.

În plus față de aceste retrageri, EPA-ul Trump a trecut după mai puțini poluatori criminali decât în ​​anii trecuți, făcut aproape de nimic pentru a curăța plumbul în apă și a format o regulă care încurajează utilizarea energiei cărbunelui, ceea ce va duce probabil la mai multă poluare a aerului. În această săptămână, New York Times a raportat că APE intenționează, de asemenea, să renunțe la formula sa actuală de estimare a deceselor legate de poluare, urmând propriul raport care arată că noua regulă a cărbunelui ar cauza mai mult de o mie de decese pe an.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.