Parchet pentru incalzire prin pardoseala

07 oct. Parchetul ideal pentru incalzirea prin pardoseala

Incalzirea prin parchet a inceput sa devina ceva de care din ce in ce mai multi romani se bucura. Acest tip de incalzire va va face noptile mai calduroase si va veti putea bucura si de alte avantaje pe care aceasta incalzire le aduce. Trebuie sa tineti cont de tipul pardoselii atunci cand optati pentru aceasta incalzire prin parchet. Nu veti putea utiliza orice tip de pardoseala atunci cand optati pentru aceasta incalzire, de aceea ar trebui sa aveti acest lucru in vedere. Exista cateva caracteristici de care sa tineti cont atunci cand alegeti pardoseala care se va potrivi situatiei voastre.

Aspecte de care sa tineti cont cand alegeti pardoseala

Un prim tip de pardoseala pentru instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala este reprezentat de pardoselile ceramice. Acestea sunt cele mai pretabile pentru acest tip de incalzire. Transferul de caldura va fi cel mai economc si cel mai rapid. Apeland la un astfel de tip de pardoseala, veti vedea ca veti face o alegere foarte buna daca aveti in vedere un astfel de sistem de incalzire.

Parchetul laminat este un alt tip de pardoseala pe care ar trebui sa-l aveti in vedere. Veti constata ca aceasta incalzire in pardoseala se va plia si pe acest tip. Ideal ar fi sa apelati totusi la un parchet dublu startificat. Acest tip de parchet este ideal pentru voi si va va oferi niste coeficienti mai mici de dilatare, astfel incat nu veti avea probleme pe viitor. De asemenea, parchetul laminat va avea o rezistenta destul de mare din punct de vedere termic. Specialistii in incalzire prin pardoseala de la Total Heat v-ar putea oferi toate informatiile de care aveti nevoie, astfel incat alegerea celui mai potrivit tip de pardoseala sa se desfasoare foarte rapid si cat mai bine.

Parchetul natural este si el o optiune pentru aceste sisteme de incalzire prin podea. Parchetul natural ar trebui totusi sa nu depaseasca 2 centimetri. Fiind cunoscut pentru faptul ca este un izolator termic foarte bun, lemnul ar trebui sa nu aiba o grosime foarte mare. Cu cat va avea o grosime mai mare, cu atat sistemul de incalzire va fi mai ineficient.

Chiar si mochetele sau covoarele sunt o alegere buna. Singurul lucru pe care ar trebui sa-l aveti in vedere este ca acestea sa fie realizate din materiale sintetice. Covoarele din lana nu sunt recomandate locuintelor prevazute cu incalzire prin pardoseala. Chiar si gresia reprezinta o solutie optima pentru acest tip de incalzire.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.