Politica – o arma a crimei asupra democratiei

11 mart. Politica – o arma a crimei asupra democratiei

Comisia din 8 martie și-a făcut deja amprenta asupra istoriei feministe și a forței de muncă anul trecut, dar în 2019 ei speră să meargă și mai mult. Încă o dată, își reunesc forțele cu Unione Sindacale Italiana (ITU) din Italia, cu care lucrează îndeaproape și împărtășesc atât o politică generală, cât și o dorință de a-și lupta împotriva discriminării de gen și a opresiunii capitaliste – internaționale.

„Obiectivul nostru este de a proiecta și de a coordona la nivel internațional secțiunile unionale pentru a răspândi lupta în întreaga lume; dacă vrem să eliminăm capitalismul, trebuie să ne răspândim luptele la nivel mondial „, mi-a spus un purtător de cuvânt al CNT prin e-mail (au cerut să fie identificați pur și simplu ca” grup de lucru CNT International „).

Ei cer o grevă de 24 de ore, în loc de versiunea de două ore care, în conformitate cu legislația spaniolă, toți lucrătorii au dreptul să participe la fiecare schimbare în cazul unei greve (spre deosebire de SUA, dreptul la grevă este conservat în Constituția spaniolă și sindicatele sunt împuternicite să numească greve care afectează întregul sector) și că sindicatele tradiționale ale muncitorilor continuă să încurajeze. (CNT, fiind anarho-sindicaliști, nu se deranjează să-și rupă penele omoloagelor). Spre deosebire de organizațiile feministe din alte țări, ele încurajează și bărbații să se implice. Spre deosebire de eforturile istorice din alte locuri, acești activiști nu au nici un interes să arate cum poate arăta o lume fără femei. Ei doresc să construiască solidaritate în ceea ce privește linia de gen și să arate cum ar putea arăta o lume cu o clasă muncitoare cu adevărat unificată.

„CNT pledează pentru greva bărbaților și femeilor ca instrument de paralizie a sistemului, nu ca un simbol pentru a face vizibilă lipsa femeilor pe 8 martie”, explică ei. „Credem că se întâmplă o revoluție, că feminismul merge dincolo de lupta femeilor – este o luptă de clasă care dorește să sprijine femeile rasiale și transsexualii, femeile din întreaga lume și să pună capăt patriarhiei și precarității toți muncitorii de clasă „.

Rădăcinile feministe ale CNT pot fi trasate în războiul civil spaniol și înființarea sucursalei Mujeres Libres a suedezului din Federația sindicală din 1936, în timpul revoluției muncitorilor anti-capitaliste, anti-fasciste, anarhiste. Acum, fiicele și nepoatele acelor revoluționari originali conduc spectacolul în incarnarea actuală a Uniunii, în care femeile dețin majoritatea de un secretar puternic al unirii și roluri reprezentative.

„Ele s-au luptat în războiul civil spaniol în același mod ca și bărbații, atunci când restul alternativelor politice au determinat femeile să lucreze în spate”, a explicat purtătorul de cuvânt. „În prezent, Mujeres Libres continuă să activeze în mod activ, iar activitatea și activitatea celorlalte femei au influențat puternic CNT în sine. Suntem o mare parte a militantismului și din ce în ce mai crește de la an la an, construind o nouă rădăcină anti-patriarhie. Căutăm militare în sectoarele feminizate, [și] aceasta are o consecință pozitivă „.

Cererile Comisiei din 8 martie pentru greva din acest an nu s-au schimbat din 2018, în cazul în care, din cauza ascensiunii recente a partidului politic anti-feminist Vox din Spania, acestea sunt și mai presante acum. Vox încearcă să elimine o lege din 2004 privind violența pe motive de gen, argumentând că acesta face discriminări împotriva bărbaților, iar susținătorii săi au atacat lovitura din 2019 pe social media. Organizatorii sunt nedemniți și au planificat această zi de la sfârșitul ultimei greve. Și ei au propriile hashtags: # HuelgaFeminista2019 sau # HuelgaFeminista8M.

„Vrem să luptăm împotriva violenței de gen, cifrele sunt oribile. 1.003 de femei au murit din 2010 în Spania, și nu numai cele ucise, că violența este palpabilă în toate sferele vieții noastre „, a spus colectivul în e-mail. „La locul de muncă solicităm sfârșitul decalajului salarial, care ajunge la peste 20%: cunoaștem soluții și mecanisme care să se încheie cu acesta, care nu sunt puse în practică”.

„Solicităm accesul la ocuparea forței de muncă și promovarea profesională prin stabilirea de măsuri obiective pentru acest mod de negociere colectivă, interzicerea companiilor care solicită disponibilitate în afara zilei de lucru și obligându-le să furnizeze instruirea desfășurată în timpul programului de lucru. Solicităm ca maternitatea și paternitatea identice [să plece]. În ceea ce privește pensiile, solicităm eliminarea diferenței de gen; acest decalaj derivă din organizarea socială a muncii, care devaluează îngrijirea și discriminarea de gen pe piața muncii „.
CNT mi-a lăsat câteva sfaturi pentru feministele și activiștii americani care doresc să construiască ceva mai mare.

„Credem că mesajul feminist trebuie dat de la o perspectivă de clasă înrădăcinată”, spune purtătorul de cuvânt al CNT. „Nu credem în diviziunea dintre feminism și politică. Credem în feminism ca o luptă pentru a sprijini rasialisii, împotriva emigrării, în favoarea oportunităților egale de angajare, împotriva capitalismului care stă la baza sistemului patriarhal „.

„Căutați afilierea în sectoarele sărăcite și feminizate, oferind un instrument sindical persoanelor care nu cred în asociația lucrătorilor, cum ar fi cazurile pe care le-am avut printre curățătorii hotelului, care nu au crezut niciodată în profesia lor ca fiind puternici și împuterniciți să lupte, Au continuat. „Căutați sprijin și propagare în rândul femeilor migrante sau de clasă, care sunt împotriva sistemului capitalist patriarhal, și lăsați-le să vadă că Strike-ul General are un impact enorm în societatea noastră. Majoritatea populației și-a schimbat modul de gândire. Avem nevoie de o schimbare.”

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.