Primele semne de Burnout

30 dec. Primele semne de Burnout

Dacă suferi de sindromul Burn-Out, esti stresat sau chiar plictisit, nivelul tău de energie poate scădea. Dacă nu sunteți sigur dacă vă încadrați în această categorie, Organizația Mondială a Sănătății a lansat recent o definiție oficială a burnout-ului (sau cum se spune, „burn-out”), clasificând-o drept „factor care influențează starea de sănătate”. noua definitie:

Burn-out este un sindrom conceptualizat ca rezultat al stresului cronic la locul de muncă, care nu a fost gestionat cu succes. Se caracterizează prin trei dimensiuni: 1) sentimente de epuizare sau epuizare a energiei; 2) creșterea distanței mentale față de locul de muncă sau sentimentele de negativism sau cinism legate de locul de muncă; și 3) eficacitate profesională redusă. Burn-out se referă în mod special la fenomene în contextul ocupațional și nu ar trebui aplicat pentru a descrie experiențele din alte domenii ale vieții.

Dacă va regasiti in toate acestea sau intr-o parte din ele, s-ar putea să vă confruntați cu o problema serioasa care are toate premisele sa va faca sa va simtiti foarte obosiți – chiar dacă dormiti suficient.

Dacă somnul, nutriția și cauzele psihologice de oboseală nu se aplică pentru dvs., probabil că veți dori să obțineți un aspect fizic. (Chiar dacă nu sunt așa, obținerea unui fizic obișnuit este o idee bună.) Pe lângă factorii de viață, oboseala poate fi un semn al unei probleme medicale.

Specialistii listează mai multe afecțiuni medicale care ar putea sta ascunse în spatele epuizării tale, inclusiv: anemie (deficiență de fier), boli de inimă, diabet, probleme tiroidiene și altele. Chiar și alergiile, deficiența de vitamina D sau “antidoturi” pe care le luați ar putea produce o stare de oboseala.

O verificare completă și o analiza de sânge vă poate ajuta să identificați de ce lipsește energie și ce puteți face în acest sens. Modelul de oboseală poate ajuta medicul să-și determine cauza. De exemplu, dacă te trezești dimineața odihnit, dar îți dezvolți rapid oboseala cu activitatea, este posibil să ai o afecțiune, cum ar fi o tiroidă nederactivă. Pe de altă parte, dacă te trezești cu un nivel scăzut de energie și ai oboseală care durează pe parcursul zilei, s-ar putea să fii deprimat.

Dacă toate acestea te-au îngrijorat, nu te speria. Oboseala este un simptom comun și, de obicei, nu se datorează unei boli grave. Amintiți-vă doar să vă faceți controlul, să acordați atenție sănătății dvs. mentale și să vă ajustați obiceiurile de somn, exerciții fizice, relaxare și nutriție.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.