30 sept. Puteți cumpăra orice obiect la mana a doua, dar săriți-le pe acestea

Fiecare pasionat de chilipiruri este tentat sa cumpere frecvent obiecte la mana a doua. Unii cumpara haine, altii cumpara obiecte de mobilier sau chiar piese decorative. Totusi, in timp ce astfel de obiecte pot fi functionale, durata lor de viata este extrem de limitata, astfel ca va trebui sa va feriti de ele in unele cazuri. Asadar, in timp ce nu trebuie neaparat sa renuntati la aceasta nevoie sau pasiune, dupa caz, trebuie sa evitati sa cumparati:

Saltele

Saltelele nu sunt o optiune viabila de achizitie second hand. Dacă o saltea are mai mult de cinci ani, probabil că a fost folosită prea mult pentru a merita să economisiți câțiva lei cumparand-o la mana a doua. Dincolo de durata de viata si uzura la care a fost supusa in tot acel timp, trebuie sa fiti atenti la riscul la care va expuneti prin prisma alergenilor prezenti in saltea. Desi vanzatorul va va spune ca este totul in regula si a fost ingrijita corespunzator, nu va poate asigura nimeni de faptul ca salteaua este intr-adevar un mediu sanatos pentru cei care vor dormi pe ea.

Căști pentru biciclete

Castile pot constitui un mediu propice pentru paduchi. Motivul real pentru care nu doriți să cumpărați un cască pentru biciclete uzat este acela că, în timp, căptușeala cu spumă se descompune. O cască ce are doar câțiva ani ar putea să nu fie suficient de durabilă pentru a vă proteja dacă mergeți pe o bordură. În plus, o cască ce a suferit un accident ar trebui aruncată. Cu excepția cazului în care vă puteți garanta că acea casca uzată este complet nouă, nu a cazut niciodată, treceți și apucați una nouă pentru cateva sute de lei.

Scaune auto

Scaunele auto pentru bebeluși devin foarte scumpe, dar dacă nu cunoașteți bine vânzătorul, ar trebui să incercati să economisiți bani pe un scaun auto. Normele de siguranță pentru aceste articole necesare se schimbă frecvent, iar despre scaunele auto second hand se stie ca nu satisfac aceste cerințe. În plus, dacă scaunul auto a fost implicat într-un accident, acesta ar trebui să fie retras. Nu merită să va asumati acest risc pentru siguranța micuțului dvs.!

Blendere si mixere

Îndepărtați toate componentele electrocasnicelor mici după fiecare utilizare pentru o curățare minuțioasă? Dacă ați ratat vreodată de curatat o parte a mixerului, puteți presupune că toți ceilalți au facut-o la randul lor. Blenderele și robotii de bucatarie ajung pe lista de cumparaturi interzise, aceasta in parte din cauza resturilor de mancare ramase in componentele acestora.

Lenjerie

Lenjeria se numara printre piesele care se uzeaza cel mai adesea, fie ca discutam despre lenjeria de pat sau de corp. Costumele de baie, pe de altă parte, se decoloreaza si isi pierd din elasticitate. Dacă achiziționați articole de baie second-hand, asigurați-vă că elasticul este puternic și costumul nu este decolorat. Spălați la mașină iar la final puneti in cuva si puțin oțet dacă există un miros persistent de clor.

Produse cosmetice

Da, oamenii fac asta. Cumpără și vând produse cosmetice uzate și nu vorbesc despre brandurile de produse farmaceutice – vorbesc despre produsele scumpe. Machiajul tinde să fie un port sigur și confortabil pentru bacterii, așa că cel mai bine este să nu îți testezi norocul folosind paleta de farduri pe jumătate folosită.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.