30 oct. Sarbatoare pe data de 30

350 – Nepotianus isi termina mandatul de uzupator la Roma prin grija trupelor trimise de Magnentius, un alt baiat vesel cu pretentii imperiale. In orice caz, proaspatul izgonit stie sa fie la inaltimea situatiei: este decapitat si tartacuta este plimbata in varf de sulita prin tot orasul. Unde e Loredana sa cante Ridica-ma la ceeeeer?

1520 – Spaniolii sunt dati afara din Tenochtitlan. Un an mai tarziu, spaniolii revin si dau afara Tenochtitlan-ul de pe harta lumii. Totul in numele civilizatiei, pentru ca aztecii sunt aia salbatici, da?

1934 – Rivalii politici ai lui Hitler sunt rasi, tunsi, frezati si taiati de pe lista. Istoria o retine drept Noaptea Cutitelor Lungi, probabil de la numarul imens de briciuri folosite pentru o operatiune de frizerie de asemenea amploare. Principalii coafati au fost membrii de vaza ai SA, niste capitalisti nesimtiti care nu voiau sa priceapa ca totul se muta pe Sociatate de Stat. Adica SS.

1960 – Congo devine stat independent de Belgia. Nastase primeste prima invitatie oficiala. Citez: Puiut mic, baietii te asteapta! Te pupic pe obrajori!

2005 – Spania legalizeaza casatoriile intre homosexuali. Si alea intre lesbiene. Nastase primeste inca o invitatie din Congo. Ca fapt divers, oare casatoriile intre lesbieni si homosexuale or fi permise la iberici?

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.