samsung gear s3

20 nov. Smartwatch-urile ar putea folosi ultrasunetele pentru a simti gesturile mainii

Designerii de interactiune iubesc gesturile mainilor. Ele sunt simple, in general usor de invatat si foarte intuitive. Aceste aspecte le face foarte utile pentru dispozitivele care nu au ecrane de dimensiuni mari, cum ar fi smartwatch-urile si alte suporturi purtabile.

Sa dezvolti un dispozitiv care sa recunoasca aceste gesturi cu siguranta nu este deloc usor. Accelerometrele pot ajuta, dar nu sunt foarte precise decat daca se fac gesturi distincte si expansive, pe care majoritatea utilizatorilor nu doresc sa le faca in public. S-au incercat diferite moduri de a implementa noi tehnologii in smartwatchuri precum Samsung Gear S3 sau Apple Watch 3.

Cercetatorii cred ca imagistica cu ultrasunete, asa cum este ea folosita in medicina si in scanarea sarcinilor ar putea sa detina cheia pentru intelegerea miscarii mainilor. Prin utilizarea unui scaner cu ultrasunete portabil si a unei colectii de algoritmi de procesare a imaginii si a tehnicilor de invatare, acestia au fost capabili sa clasifice diferite miscari ale muschilor antebratului, ca gesturi distincte.

In  testare, sistemul a demonstrat o precizie ridicata de recunoastere si mai important, capacitatea de a furniza rezultate in timp ce este pozitionat la incheietura mainii, ceea ce este foarte util pentru ca tine sa fie in locul unde oamenii poarta smartwatch-uri.

Singura problema este ca dispozitivele cu ultrasunete sunt inca destul de mari si voluminoase, ceea ce inseamna ca vor trebui facute o multime de lucrari de miniaturizare pentru a dezvolta un prototip functional.

In ceea ce priveste tehnologiile actuale, exista multe aspecte practice care impiedica un senzor mic portabil de ultrasunete de imagine sa fie integrat intr-un smartwatch. Cu toate acestea, cercetarile sunt un prim pas spre ceea ce ar putea fi metoda cea mai exacta pentru detectarea gesturilor mainilor in smartwatch-uri. Imbunatatirile recente in imagistica cu ultrasunete permit noile oportunitati de detectare a gesturilor prin dispozitivele portabile. Imagistica cu ultrasunete este non-invaziva, inofensiva si capabila sa imagineze parti interne ale corpului, prin aplicatii, inclusiv cele ale unui smartwatch.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.