Somnul si miturile sale - IV

28 iun. Somnul si miturile sale – IV

Esti o „persoana de dimineata” sau „bufnita de noapte” (iar oamenii de dimineata sunt mai productivi)
Majoritatea oamenilor se gandesc la ei insisi ca fiind „bufnite” de dimineata sau bufnite de noapte, dar exista mai multe cicluri de somn decat atat . Oamenii au momente energetice diferite in timpul zilei, care nu sunt neaparat legate de preferinta noastra de a dormi tarziu sau de a te trezi devreme. Si stii acea zicala: „Pasarea timpurie primeste viermele”? In timp ce societatea noastra – locul de munca si sistemele scolare – par sa recompenseze oamenii de dimineata, bufnitele de noapte pot fi la fel de productive si creative ca omologii lor. De fapt, medicii spun ca scolile ar trebui sa inceapa mai tarziu in timpul zilei pentru sanatatea elevilor, care nu dorm suficient.

Puteti ajunge la somn in weekend
Cand pierdem somnul in timpul saptamanii, acumulam un fel de „datorie” de somn. Crezi ca poti rambursa aceasta datorie dormind sambata si duminica? Nu asa de repede. Acest lucru s-ar putea sa va faca sa dormiti saptamana viitoare. In loc sa te trezesti mai tarziu la sfarsit de saptamana, este mai bine sa dormi mai devreme sau poate sa tragi un pui de somn dupa-amiaza.

Amanarea iti aduce timp de somn
In cele din urma, acest lucru ar putea fi dureros de recunoscut, dar amanarea alarmei te va face doar sa te simti mai rau . Nu va ofera mai mult timp pentru a termina de dormit, ci va scutura dintr-o parte si mai profunda a ciclului de somn dupa ce ati adormit intre amanari. Si apoi esti un zombie pentru restul zilei . Asa ca nu mai amana si ridica-te din pat. Veti avea o zi mai buna si probabil veti dormi mai bine noaptea.

Aceasta poveste a fost publicata initial in aprilie 2016 si a fost actualizata la 10 mai 2021 ca o prezentare cu noi fotografii si informatii.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.