Studiile citate in partea de jos a ecranului ofera un sprijin solid pentru ceea ce spune naratorul - Partea a Va

18 mart. Studiile citate in partea de jos a ecranului ofera un sprijin solid pentru ceea ce spune naratorul – Partea a Va

Fals: studiile citate in partea de jos a ecranului ofera un sprijin solid pentru ceea ce spune naratorul
Nu puteam sa cobor in fiecare gaura de iepure din surse stiintifice pentru acest film, dar scufundarile pe care le-am luat au fost intotdeauna foarte nesatisfacatoare.

De exemplu, exista un „experiment” (mai mult o demonstratie) in care trei sportivi mananca burritos pe baza de carne si pe baza de plante, care ar trebui sa demonstreze ca carnea inhiba functia endoteliala in vasele de sange.

Cand naratorul vorbeste despre ce inseamna acest lucru, in partea de jos a ecranului apar sapte studii. In loc sa compare efectele carnii de vita si pui fata de fasole si avocado asupra trigliceridelor din sange, acestea includ studii despre sucul de struguri, sucul de chokeberry, flavonoidele de afine, cacao , si ceai. Intre timp, un google rapid gaseste studii ca acesta care arata un efect benefic al suncii asupra functiei endoteliale. Intre timp, studiul pe care l-au sustinut arata un efect benefic al avocadoului asupra lipidelor din sange, comparativ cu hamburgerii cu si fara avocado, mai degraba decat cu o carne fata de o mancare pe baza de plante.

Layne Norton, antrenor in culturism, cu un doctorat in stiinte nutritionale, rezuma demonstratia astfel:

[omul de stiinta care a efectuat demonstratia] a vorbit  despre endoteliu si vasodilatatie, dar nu a masurat NICIUN lucru referitor la vasodilatatie sau functie endoteliala. Motivul pentru care serul din mancatorii de carne a fost tulbure a fost probabil, deoarece acele burrito contineau mai multa grasime totala. Grasimile din dieta sunt ambalate in chilomicroni care determina serul sa apara tulbure dupa o masa bogata in grasimi.

Intr-un alt exemplu tipic, filmul sustine ca gladiatori romani antici mancau o dieta pe baza de plante, in principal din fasole si orz. Dar cercetarile efective pe care se bazeaza aceasta afirmatie afirma ca analiza nu poate spune cu siguranta cata carne au mancat gladiatorii.

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.