Unul din obiceiurile care vor aduce bucurie in viata ta!

20 feb. Unul din obiceiurile care vor aduce bucurie in viata ta!

Viata este complexa prin natura sa, insa ce este mai frumos este ca noi o facem si mai interesanta decat este. Precum Brene Brown, fiecare dintre noi vede cu ochiul liber darurile imperfectiunii si nu se satura sa le admire. Pentru a despre asta este vorba. De a fi unici si ireversibili. Fara exceptie, fiecare persoana este capabila sa descrie o viata plina de bucurie sau care ii implineste, cum de altfel este capabila sa fie recunoscatoare fiinda a primit lucrurile de care se bucura in prezent.

De fapt, viata fericita si implinita este despre recunostinta; recunostinta de a fi bucuros cu ce ai, recunostinta de a te multumi pentru putinul zilnic, recunostinta de a fi. La fel cum autoarea Brene Brown scrie in cartea sa, exista o legatura faptica intre bucurie si recunostinta si este foarte interesant sa observam impactul pe care il are recunostinta si cum poate sa-i sporeasca bucuria in vietile noastre.

Ce inseamna sa traiesti o viata plina de bucurie?

Faceti recunostinta o practica zilnica
Incepeti schimbarea de azi, de acum. Pentru o lunga perioada de timp, tineti un jurnal de recunostinta. Totusi. a avea o atitudine de recunostinta nu este suficienta daca nu o traduceti printr-un comportament specific. Este ca si cum ai vrea sa te simti mai slabit, fara sa mergi la sala de gimnastica. Nu va puteti astepta sa va pierdeti greutatea daca nu exersati, nu-i asa? Este la fel cu recunostinta, de fapt trebuie sa exersati.

Gasirea bucuriei nu inseamna sa fii fericit tot timpul
Exista o diferenta intre bucurie si fericire. Bucuria pare sa vina din interior, in timp ce fericirea este atasata situatiilor externe. Dar nici un sentiment nu este permanent. Gasirea bucuriei prin recunostinta nu inseamna sa fii fericit tot timpul. De fapt, nu putem fi cu adevarat fericiti tot timpul, nu-i asa? Ce putem face este sa fim mai constienti de tot ceea ce ne face fericiti cultivand recunostinta zilnica.

O mentalitate deficitara provine dintr-o lipsa de recunostinta
Un alt lucru mentionat de Brene este insuficienta. Tot crezi ca nu esti suficient asa cum esti in prezent? Intotdeauna iti lipseste ceva si asta duce la o viata neimplinita. O mentalitate deficitara vine dintr-o lipsa de recunostinta, astfel incat singura modalitate de a crede ca esti si ai destul este prin practica de recunostinta.

Nu lasati raul sa va opreasca din a vedea binele
Un alt lucru care se poate interpune in drumul vostru spre un sine mai bun este frica. Ai fost vreodata plina de bucurie si deodata incepi sa crezi ca se va intampla ceva groaznic? Acest lucru se intampla deoarece, potrivit lui Brene, „ne temem atat de mult de intuneric incat nu indraznim sa ne bucuram de lumina”.

Sunt lucrurile marunte
S-ar putea sa fi lipsit de bucurie pentru ca asteptati sa se intample ceva extraordinar. Dar, cum spunea Brene: „Bucuria vine in momente – momente adesea obisnuite. Uneori ne lipsesc de izbucnirile de bucurie, pentru ca suntem prea ocupati sa conturam momente extraordinare. „De cele mai multe ori, lucrurile mici conteaza.

 

 

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.