Urmele de gratar nu sunt cool!

26 iul. Urmele de gratar nu sunt cool!

In timp ce bucatile de carne fripte pe gratar pot fi delicioase, urmele de gratar pot fi cu adevarat enervante. Stiu, veti spune ca este inevitavil ca acestea sa ramana pe fasii ori ca nu deranjeaza, insa vizual o fac si destul de tare.

Dacă te gândești la ce sunt acele urme de gratar, începi să te si “luminezi”. Aceste dungi întunecate de culoare aurie sau maronie apar odată ce carnea se înmoaie și caramelizarea începe să se produca, ceea ce înseamnă că acolo este aroma și presupun că doriți cât mai multă aromă pe care o puteți obține. Spațiile dintre dungile de gratar, după cum le descriu bucatarii, sunt benzi de „potențial nerealizat”. (Desigur, dacă gătiți felii subțiri de carne de vită sau de porc, delicate fructe de mare sau orice altceva care va supraviețui înainte de a obține o uniformă crusta pe întreaga suprafață, semnele de grătar sunt inevitabile și fine.)

Pentru a maximiza aroma în carnea dvs., este important sa vă asigurați că nu vă setați friptura în jos în același loc de fiecare dată. Intoarceti fasiile de carne cat mai des cu putinta in intervalul petrecut pe gratar.

Când carnea este expusă contactului cu tigaia fierbinte, absoarbe căldura mult mai repede decât atunci când este expusă la aer cald, ceea ce nu este un bun conductor. Moleculele de pe suprafața fierbinte a cărnii sunt activate și încep să se deplaseze în jurul multor valori crescând temperatura moleculelor mai lente mai aproape de centru. Apoi, atunci când întoarceți carnea, suprafața se răcește puțin imediat, astfel încât este mai puțin probabil să arzi când o intoarceti spre căldură. Același lucru se întâmplă atunci când carnea este peste o flacără fierbinte. Procesul este, în esență, același lucru ca atunci când gătiți cu o rotisor.

Pentru o persoană nerăbdătoare, care crede că una dintre cele mai mari bucurii ale vieții este o friptură groasă, cu o crustă perfectă, uniformă, acesta este genul de grătar potrivit pentru

Niciun comentariu

Sorry, the comment form is closed at this time.